Vandaag onze derde bekerwedstrijd om de poule fase af te sluiten.
Hiervoor waren de dames van Roda 28 uit Winssen naar Arnhem gekomen.
Het was nog een hele klus om een elftal op de been te krijgen.
Maar met uiteindelijk 4 gastspeelsters, waarvan twee uit het 4e, konden we toch met 11 dames starten.
We begonnen goed aan de wedstrijd, maar creëerden alleen niet echt de kansen nog.
Na een minuut of zeven, raakte we de controle langzaam kwijt.
Moesten steeds vaker achter de tegenstander aanlopen, en leden snel balverlies.
Gelukkig wisten we dit binnen redelijke tijd te herstellen en gingen we elkaar ook eindelijk beter vinden.
In de 24e minuut kwam er een mooie steekpass van Xandra richting Merlin.
Deze kans was wel besteed aan haar en leverde dus de 1-0 op.
Dit was tevens voor Merlin de derde keer op rij dat ze scoorde in een wedstrijd.
Na langdurig balbezit en het rondspelen daarvan, kon Jill mee opkomen aan de linkerkant.
Daar wist ze bal mooi bij de tweede paal te leggen, om vervolgens door Rosa binnen getikt te worden.
En zo kwamen we 5 minuten voor rust op een comfortabele 2-0 voorsprong.

In de rust aangegeven dat we nog meer op balbezit moesten spelen, en de bal het werk moesten laten doen.
En dat het helemaal niet erg is om ook af en toe de bal achteruit te spelen.
Dit werd prima opgepikt, waardoor ik heerlijk en rustig kon genieten van het mooie spel wat de dames lieten zien.
In de 55e minuut kon Ellen een perfecte voorzet van Diana heerlijk afronden en zo onze voorsprong uitbouwen naar 3-0.
We bleven redelijk wat kansen krijgen, waarvan ook een aantal uit corners.
Maar het was weer even wachten tot we de 4-0 mochten noteren.
Wederom was het Ellen die het net wist te vinden in de 77e minuut.
Ditmaal op aangeven van Xandra.
Deed Roda 28 dan niks meer, nou eigenlijk wel, maar door telkens goed verdedigend werk van onze achterhoedespeelsters konden we de nul houden.
5 minuten voor tijd wist Ellen voor de derde keer het net te vinden en scoorde daarmee de eerste officiële hattrick van het seizoen.
Diana haalde nog maar eens een keer verwoestend uit, maar de keepster wist deze tegen te houden.
Maar omdat de keepster deze niet vast had, kon Ellen hem zo binnen tikken.
Door dit doelpunt werd de eindstand dus 5-0.
Helaas zat ik er met mijn voorspelling van 6-0 net naast, maar dat mocht de pret niet drukken aangezien we door zijn naar de knock out fase van de beker.

Ik denk dat we een aardige basis hebben gelegd om de competitie mee te gaan starten.
Volgende week zondag is dan Raalte bij ons te gast.

Dames bedankt wederom voor jullie inzet en het nooit opgeven als het even niet loopt.

Dame van de wedstrijd lijkt mij wel duidelijk met haar 3 goals.