Accommodatie

Onbekend

Vandaag een uitwedstrijd tegen Longa '30.
Met een wat gehavend team gingen we toch vol goede moed en een uitstekende reeks richting Lichtenvoorden.
De voorbespreking van 2 minuten was voor vandaag wel genoeg (want wat zou je moeten veranderen, als het zo lekker loopt), waardoor er eigenlijk direct aan de warming-up begonnen kon worden.
Hier zou duidelijk zijn of bepaalde spelers zouden kunnen starten.
Na vooraf een beetje gekeken te hebben hoe Longa het had gedaan in hun voorbereiding en afgelopen seizoen, konden we concluderen dat deze wedstrijd eigenlijk gewoon gewonnen moest worden.
We starten net als altijd me het zelfde plan waarmee wij trachten de tegenstander te verslaan.
Maar al snel werd duidelijk dat het vandaag iets anders zou gaan
Longa had blijkbaar voorgenomen om een flinke verdedigingsmuur voor het goal te zetten.
En dit was iets wat onze dames niet gewend waren.
Want normaal krijgen we de ruimte om voorin te kunnen voetballen, en het balletje snel rond te laten gaan in de ruimte die ons geboden wordt.
Maar doordat we nu steeds op een muur liepen ging ons samenspel ook ineens minder goed.
Er was veel balverlies, en passes van soms 3 tot 5 meter kamen niet aan, of konden niet onder controle gebracht worden
Achterin was het vandaag wel weer tip top in orde.
We lieten het balletje netjes van links naar rechts gaan en andersom, net zolang tot er een mogelijkheid was om naar voren in te spelen.
Hierdoor kregen we via de zijkanten toch nog wat kleine kansje om wat leuks mee te kunnen doen.
Iets voor de rust hadden we misschien moeten scoren toen Roxi er mooi langs was aan de rechterkant en de bal mooi voor de goal kon trekken.
Echter kon de bal net niet binnen geschoten worden.
Zo was het dan ook dat we met 0 - 0 gingen rusten.

In de rust eigenlijk niet zo heel veel gezegd, behalve dat we gewoon rustig moesten blijven en dat de goal dan uiteindelijk vanzelf wel zou gaan vallen.
Ik vond dat er in de tweede helft ook iets meer felheid in zat vanuit onze kant.
Want dat ontbrak er soms een beetje aan in de eerste helft.
Er werden meer duels gewonnen en ook aangegaan.
Ons geduld werd aardig op de proef gesteld.
Maar in de 70e minuut was het dan zover.
Nadat Ellen met wat gepiel er niet in slaagde om een schot te lossen, legde ze de bal perfect klaar voor Merlin, die daar wel raad me wist.
Zo was het dan eindelijk 0-1, wat ook dik en dik verdiend was als je keek naar het balbezit en aanvalsdrang.
Meteen maar een wissel gebracht door Olivia eruit te halen en Amy erin te brengen.
Hierdoor kon Diana van achter doorschuiven naar het middenveld, waardoor we net iets meer grip hadden op het middenveld.
En nog voordat Longa kon denken aan een aansluitingstreffer, lag er in de 71e minuut ook de 0-2 al in.
Wederom op aangeven van Ellen, kon dit keer de goed opgekomen Britt Jansen het schot op goal afvuren.
Hiermee was het verzet van Longa wel gebroken.
We kregen nu wel de ruimte om bij hun achterin te voetballen, maar kwamen helaas de eindpasses steeds net niet goed aan.
Toch leverde het ons nog wel een paar kleine kansjes op om een derde erin te schieten.
Helaas gebeurde dit niet, waardoor het in de 90e minuut ineens toch weer spannend werd toen een corner niet goed verwerkt werd en Longa de 1-2 kon maken.
En met nog een kleine 3 minuten blessuretijd, moesten we ons koppie er nog heel even goed bijhouden.
En meteen na het eindsignaal, werden er wat oerkreten geuit door een aantal VDZ dames op ons welverdiende overwinning.
Met 6 uit twee en nu al 8 overwinningen op rij hebben we nu al het dubbele aantal punten ten opzichten van vorig seizoen.

Ik als trainer ben weer super trots op mijn dames voor het getoonde spel, inzet en beleving die ze vandaag gebracht hebben.
Want inzet geld misschien wel meer dan de helft al voor een overwinning.

Vrouw van de wedstrijd is voor mij vandaag Britt Loman.
Net als de voorgaande wedstrijden scoorde ze vandaag weer een dikke voldoende voor haar verdedigend werk.
Ze heeft de rechtsbackpositie al helemaal eigen gemaakt.