6815DK
ARNHEM
tel. 026-4425746

Vandaag mochten we thuis tegen ESA spelen,
En flink wat meiden waren gebrand op een revanche van de nederlaag in de eerste fase.
Vandaag hadden we het elftal wat gehusseld op diverse plekken.
Want hoewel we ons eigenlijk niet willen aanpassen aan de tegenstander, is het soms wel goed om het toch te doen.
Ik wilde meer druk naar voren zetten direct vanaf het eerste fluitsignaal en ESA vastzetten op eigen helft.
En ik was redelijk tevreden over hoe de spelers elkaar vonden en zo tot kansen kwamen.
Het duurde dan ook niet lang voordat we op voorsprong kwamen.
In de 8e minuut was het Anneroos die een corner direct binnen krulde.
Echter werd dit niet gezien en ging het spel door.
Maar gelukkig kon Charlotte de bal van z'n 20 meter mooi in de bovenbouw binnen schieten.
Maar niet alleen aanvallend waren goed bezig ook verdedigend stond het weer goed vandaag.
En hierdoor kreeg Libby eigen de hele helft niks te doen.
Maar omdat we zelf ook niet al te scherp waren bleef het 1-0 tot de rust.
In de tweede helft ging Kathlyn in de goal en mocht Libby het in de spits proberen samen met Sascha.
En dat bracht ons meteen al een aantal kansen voor Libby.
Alleen wil het maar niet lukken om er een in te krijgen.
Wat ons niet lukte, lukte ESA wel.
Alleen hadden ze daar wel een fout van ons voor nodig helaas.
Doordat ESA daarna haar goed spelende laatste man door had geschoven leverde dit wat omzettingen op om dit gevaar in te dammen.
Dit werd heel netjes door Liv opgelost.
Maar andersom leverde het ons heel wat mogelijkheden op ok het doelsaldo op te krikken.
Helaas wist alleen Sascha met een mooi afstandsschot nog te scoren en de 2-1 op het scorebord zette.
Alle overige pogingen werden of te zacht ingeschoten of kwamen net niet aan bij een medespeler aan.
Maar deze wedstrijd heeft ons niet alleen voor de eerste keer een overwinning op ESA opgeleverd, maar ook weer een hoop inzichten gegeven wat we kunnen doen om tot een resultaat te komen.

Aanwezig: Libby, Fien, Jinthe, Lise, Charlotte, Jill, Anneroos, Loes, Liv, Rachel, Kathlyn, Sofie, Sascha en Marloes.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!