5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

Na het goede spel van afgelopen woensdag uit bij Theole gingen we vandaag op bezoek bij Nivo Sparta in Zaltbommel.
Deze meiden hadden nog niks gewonnen en pas twee keer gescoord in vijf wedstrijden.
Na een goede warming-up begonnen we meteen fel aan de wedstrijd en kregen we meteen al kansen en verdiende we wat corners.
Helaas konden we deze niet omzetten in doelpunten doordat we of niet goed genoeg schoten of omdat we verkeerde keuzes maakte.
Maar naarmate de tijd verstreek werden we steeds gevaarlijker voor de goal van Nivo Sparta.
In de 15e min werd ons spel dan ook beloond met de 0-1 door Libby op aangeven van Rachel.
Af en toe had nivo Sparta via de zijkanten een uitbraak, maar wisten we deze elke keer onschadelijk te maken.
Vlak voor rust wist Libby haar tweede te maken op aangeven van Liv.
En zo leek er geen vuiltje aan de lucht voor ons vandaag.

Alleen liep de tweede helft geheel anders dan we gehoopt hadden.
Misschien ook mede door beslissingen die ik als coach had genomen.
Zo had ik Rachel in de goal gezet voor Kathlyn en wat andere posities veranderd om spelers tegemoet te komen.
Maar niet op gerekend dat Nivo Sparta de tweede helft er een dik schep felheid in ging gooien.
We werden aan alle kanten afgejaagd en wonnen bijna geen duels meer.
Nivo Sparta kreeg daardoor ook de ene na de andere corner.
En dit zorgde dus ook voor de eerste tegentreffer in de 33e minuut.
Snel Kathlyn weer in de goal gezet en spelers proberen op scherp te zetten.
Maar de meiden hadden het al moeilijk op het zware veld en kregen totaal geen grip op de wedstrijd.
Dus dat de 2-2 in de 47e minuut viel was geen echte toeval.
Dus dan moest er maar nog meer strijd in komen vanuit onze kant.
Dit lukte echter maar met vlagen en zorgde dus nog niet voor de nodige rust en balbezit voor ons.
In de 51e minuut pasten we de bal terug naar achteren waar we hem eigenlijk gewoon hard naar voren moesten schieten.
En daar kwam door een hobbel in het veld de 3-2 uit.
Met nog 9 minuten dus de taak om alsnog de wedstrijd winnend af te sluiten.
In deze minuten gingen we meer risico te nemen door Lise en Liv beide een linie door te schuiven en achterin 1 op 1 te spelen.
Dit resulteerde in nog een goal van Libby in de 55e minuut op aangeven van Loes.
Daarna gingen de meiden vol voor de winnende.
We kregen nog heel veel corners en schot kansen, maar de bal wilde er niet meer in.
Dus toen het fluitsignaal ging was er toch wel een lichte teleurstelling dat we niet gewonnen hadden.
Feit blijft gelukkig wel dat we alles nog steeds in eigen handen hebben om kampioen te worden.
Dus daar gaan we ons gewoon op focussen.
En we zijn nog steeds ongeslagen in de derde fase.
Uiteraard complimenten naar Nivo Sparta voor hun spel van de tweede helft.
Aanwezig: Kathlyn, Loes, Jinthe, Lise, Charlotte, Rachel, Anneroos, Liv, Jill, Fien, Libby, Sacha en Marloes.