Info JO8/JO9 - VDZ

Info JO8/JO9

Info JO8/JO9

Hieronder is uitgebreide informatie te lezen over de JO9 en JO8 pupillen voor seizoen 2019/2020.

De jongste voetballertjes noemen we de pupillen. Ze beginnen eerst in de JO8 en JO9 (voorheen F), iets ouder naar de JO10 en JO11 (voorheen E) en vervolgens naar de JO12 en JO13 (voorheen D). Dan naar de junioren JO15 (voorheen C), hierna JO17 (voorheen B) en met ongeveer 18 jaar naar de JO19 (voorheen A). Na de jeugd  naar de senioren en tot slot veteranen.

We hebben de JO8/JO9 pupillen opgedeeld in 3 fases omdat we zo'n grote vereniging zijn met veel jeugd. Doel is om deze pupillen op hun eigen niveau te laten voetballen omdat ze dan het meeste plezier zullen beleven aan het spelletje. Het geboortejaar wordt daarin volgens KNVB normen als leidraad gebruikt. De individuele indeling kan dus iets afwijken van de hieronder opgegeven geboortejaren. Immers, een kind van 31 december 2012 zal niet veel verschillen van een kind van 1 januari 2013.

Bij VDZ mogen spelertjes al beginnen als ze 5,5 jaar jong zijn. Aankomend seizoen is dat geboortejaar 2014. Ze beginnen dan in de Mini'sZe trainen samen op de woensdagmiddag. Op zondag spelen ze af en toe wedstrijdjes. Ze spelen onderling op kleine veldjes 4 tegen 4. In eerste instantie zal deze groep worden aangevuld met de jongste lichting “mini’s” uit 2013. Ieder kind wordt op zijn eigen niveau ingedeeld.

De volgende fase is de Champions League. In seizoen 2019/2020 is dit de oudere lichting uit geboortejaar 2013. De Champions League wordt aangevuld met de jongste lichting uit geboortejaar 2012. Ieder kind wordt weer op eigen niveau ingedeeld.

Afhankelijk van de individuele ontwikkeling van de spelers kan gedurende het seizoen een “herindeling” plaatsvinden. Dit doen we om het spelplezier en het niveau te kunnen waarborgen. De Champions League traint op de woensdag in afzonderlijke teams. Iedere zondag worden onderlinge wedstrijdjes gespeeld. De teams worden dan gemengd. We beginnen het seizoen met wedstrijdjes 4 tegen 4 op kleine veldjes. Ter voorbereiding op fase 3 in het leven van een JO8/JO9 pupil spelen we aan het eind van het seizoen wedstrijdjes 6 tegen 6 op een kwart veld.

Ieder seizoen worden er n.a.v. de bevindingen uit dat seizoen en d.m.v. indelingswedstrijdjes de teams gemaakt voor het jaar daarna: de JO8/JO9-pupillen KNVB-competitie. In het seizoen 2019/2020 zijn 5 JO8- en 5 JO9- teams samengesteld met kinderen uit geboortejaar 2012, aangevuld met de oudere lichting uit geboortejaar 2011. Elke team bestaat uit 8 of 9 spelers. De teams gaan in een “echte” competitie spelen. De wedstrijden worden op zaterdagochtend gespeeld. We spelen tegen andere verenigingen, zowel thuis- als uitwedstrijden. Het wordt dan reizen geblazen. De kinderen krijgen dan te maken met teamleiders en scheidsrechters, met vreemde velden, kleedkamers, etc. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, op een kwart veld met pupillen doelen. Elk team heeft 5 veldspelers en een keeper. VDZ zorgt voor echte wedstrijdshirts. De spelers zorgen zelf voor een zwarte voetbalbroek en effen rode voetbalsokken. Scheenbeschermers zijn ook verplicht.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!