Datum

17 september 2016 15:15

Accommodatie

Onbekend

VDZ zaterdag 4 heeft zijn eerste competitiewedstrijd tegen SC Bemmel thuis met 2-2 gelijkgespeeld.
Aanvankelijk leek er voor de Arnhemse formatie weinig aan de hand. De bal ging bij vlagen goed rond en de tegenstander leek te verslaan. Het eerste tegendoelpunt kwam daarom enigszins uit de lucht vallen. Een slordige breedte pass werd onderschept door een snelle aanvaller van Bemmel. Hij liet doelman Jeroen in de lange hoek kansloos. Het spel werd daarna slordiger, het gat tussen defensie en de aanval werd groter en de ruimtes die de tegenstander liet werden niet optimaal benut. Na een minuut of 35 kwam VDZ echter toch langszij na een mooie individuele actie van Roland. Hij ging aan de linkerkant het strafschopgebied binnen en bediende Niko bij de tweede paal. Die hoefde alleen nog maar binnen te tikken, 1-1. Even daarna pakte VDZ de ook de voorsprong. De bal bleef na een scrimmage hangen in het zestienmetergebied , waarna Timo de bal rustig binnen schoof. Vlak voor rust werd de eindstand al bepaald. Een bal die achter leek te gaan werd toch binnen gehouden door VDZ. De aanvaller van Bemmel profiteerde en schoot binnen, 2-2.
Na rust werd het duel grimmiger met wat opstootjes en opmerkingen vanaf de kant. Bemmel nam de overhand en kwam een aantal keren nog dicht bij de overwinning. Tot twee maal toe werkte de uitblinkende linksback Marcel de bal op cruciale momenten weg. Ook Martin was met een harde vrije trap van 30 meter nog een keer gevaarlijk, maar een gelijkspel is een terechte afspiegeling van de verhoudingen. Een vechtwedstrijd waarin VDZ in ieder geval als team stevig overeind bleef.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!