Over VDZ - VDZ

Over VDZ

Over VDZ

Volharding Doet Zegevieren
VDZ staat voor Volharding Doet Zegevieren. VDZ is een sportieve en ambitieuze amateurvoetbalvereniging. Je vindt ons op Sportpark Cranevelt in Arnhem. VDZ is in 1926 opgericht en bestaat 100 jaar in 2026. Wij hebben ruim 1500 leden. Met 900 jeugdlleden en 200 meiden/vrouwen. Alle leden en ledengroepen zijn gelijkwaardig en hebben een volwaardige plaats binnen de vereniging. We hebben een prachtig clubblad De Volharder.

Voetbal met meer plezier
Ons motto is: voetbal met meer plezier. VDZ biedt iedereen de mogelijkheid om met veel plezier te voetballen. Ieder op zijn of haar niveau. Prestatief en recreatief. Van jong tot oud. Jongens, meiden, mannen en vrouwen. Iedereen telt mee, iedereen doet mee. Volgens het ledenonderzoek uit 2022 voelt 92 procent van de leden zich thuis  bij VDZ en is 79 procent er trots op om bij VDZ te horen. 

Meiden, jongens, vrouwen en mannen
VDZ brengt wekelijks meer dan 80 teams in het veld verdeeld over jeugd (jongens en meisjes), senioren (mannen en vrouwen) en zaterdag- en zondagvoetballers. Het hoogste mannenteam speelt in de derde klasse zondag van de KNVB. Het hoogste vrouwenteam speelt in de eerste klasse zondag van de KNVB. VDZ betaalt spelers niet. We leiden ze op!

VDZ Voetbal Academie
VDZ Voetbal Academie  is de overkoepelende naam van alle opleidingsactiviteiten binnen VDZ. Met de voetbalacademie willen we de kwaliteit van onze voetbalopleiding op een hoger plan brengen. We volgen daarbij het kwaliteitssysteem van de KNVB en werken nauw samen met profclub Vitesse andere verenigingen. 

Sportief gedrag
Bij VDZ staan plezier, prestatie, veiligheid, duurzaamheid en onderling respect voorop. VDZ is een nette, goed georganiseerde, sportieve en financieel gezonde vereniging. Wij gaan respectvol met elkaar om, ook met tegenstanders en scheidsrechters, dus sportief gedrag!

Een vereniging van, voor en door leden
VDZ is een échte vereniging. Van leden, voor leden en door leden. VDZ kan zonder vrijwilligers niet bestaan. Daarom hebben we een vrijwilligersregeling. Alle leden (of ouders/verzorgers van jeugdleden t/m 14 jaar) zijn sinds 2006 verplicht om verenigingswerk te doen. Leden kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden. VDZ kiest jaarlijks zijn Vrijwilliger van het jaar.

Vitale wijkgerichte maatschappelijke club
VDZ is een 'open club' met oog voor de maatschappij. We zijn o.a. een Calibris leerbedrijf en werken met CIOS/HAN-studenten, maatschappelijke stages en een groot aantal vrijwilligers. Wij bieden asieljongerer de mogelijkheid om bij VDZ te voetballen. VDZ is ook buiten(voetbal)sportpartner’ van de wijk. Sportpark, clubhuis, kleedkamers en kunstgrasvelden bieden volop mogelijkheden voor leden, scholen, bedrijven en de wijk om te voetballen en te sporten.

Gezonde sportomgeving (gezonde kantine, alcoholbeleid, rookvrij)
VDZ wil een gezonde sportomgeving bieden. We streven naar een 'gezonde kantine' met meer gezonde(re) producten. Verder zijn we 'rookvrij'. Dat betekent dat in en rondom de club (en verder het gehele sportpark) niet gerookt mag worden. Ook hebben we regels voor verantwoord alcoholgebruik en stimuleren we de consumptie van alcoholvrij drank.

Duurzame vereniging
VDZ was in 2016 de eerste stroomneutrale voetbalvereniging van Gelderland. Door het plaatsen van 200 zonnepanelen op de kantine en kleedkamers van de club en het vervangen van alle binnen- en veldverlichting door led-verlichting. Door zelf zonnestroom op te wekken en zuinige verlichting te gebruiken, bespaart VDZ fors op grijze stroom en de uitstoot van CO2.

Speerpuntenplan VDZ op weg naar 2026
VDZ bestaat in 2026 honderd jaar. Regeren is vooruitzien en dat geldt ook voor VDZ. Daarom hebben wij in 2019 een ambitieus speerpuntenplan opgesteld. Je vindt het speerpuntenplan bij Beleidsplannen en reglementen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!