Over VDZ

Over VDZ

Volharding Doet Zegevieren
VDZ staat voor Volharding Doet Zegevieren. VDZ is een sportieve en ambitieuze amateurvoetbalvereniging. Je vindt ons op Sportpark Cranevelt in Arnhem. VDZ is in 1926 opgericht en bestaat 100 jaar in 2026. Wij hebben ruim 1500 leden. Met 900 jeugdlleden en 200 meiden/vrouwen. Alle leden en ledengroepen zijn gelijkwaardig en hebben een volwaardige plaats binnen de vereniging. We hebben een prachtig clubblad De Volharder.

Voetbal met meer plezier
Ons motto is: voetbal met meer plezier. VDZ biedt iedereen de mogelijkheid om met veel plezier te voetballen. Ieder op zijn of haar niveau. Prestatief en recreatief. Van jong tot oud. Jongens, meiden, mannen en vrouwen.

Meiden, jongens, vrouwen en mannen
VDZ brengt wekelijks meer dan 80 teams in het veld verdeeld over jeugd (jongens en meisjes), senioren (mannen en vrouwen) en zaterdag- en zondagvoetballers. Het hoogste mannenteam speelt in de derde klasse zondag van de KNVB. Het hoogste vrouwenteam speelt in de eerste klasse zondag van de KNVB. VDZ betaalt spelers niet.

Kweekvijver van talent
De voetbalopleiding van VDZ staat goed aangeschreven. Volgens de jaarlijkse ranglijst van vakblad de Voetbaltrainer staat VDZ in 2020 op de 107e plaats in de Top 200 van beste amateurjeugdopleidingen van Nederland. Bij de mannen en vrouwen bestaat het eerste elftal van VDZ vrijwel volledig uit zelf opgeleide spelers. Ook komen we zo nu en dan spelers in het betaald voetbal tegen die ook bij VDZ gespeeld hebben zoals Davy en Robin Pröpper, Rein Meekels en Johnatan Opuku.

Sportief gedrag
Bij VDZ staan plezier, prestatie, veiligheid, duurzaamheid en onderling respect voorop. VDZ is een nette, goed georganiseerde, sportieve en financieel gezonde vereniging. Wij gaan respectvol met elkaar om, ook met tegenstanders en scheidsrechters, dus sportief gedrag!

Een vereniging van, voor en door leden
VDZ is een échte vereniging. Van leden, voor leden en door leden. VDZ kan zonder vrijwilligers niet bestaan. Daarom hebben we een vrijwilligersregeling. Alle leden (of ouders/verzorgers van jeugdleden t/m 14 jaar) zijn verplicht om verenigingswerk te doen. Leden kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden. VDZ kiest jaarlijks zijn Vrijwilliger van het jaar.

Vitale wijkgerichte maatschappelijke club
VDZ is een 'open club' met oog voor de maatschappij. We zijn o.a. een Calibris leerbedrijf en werken met CIOS-studenten, maatschappelijke stages en een groot aantal vrijwilligers. Wij bieden Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers (AMA’s) de mogelijkheid om bij VDZ te voetballen. VDZ is ‘buiten(voetbal)sportpartner’ van de wijk. Sportpark, clubhuis, kleedkamers en kunstgrasvelden bieden volop mogelijkheden voor leden, scholen, bedrijven en de wijk om te voetballen en te sporten.

Duurzame vereniging
VDZ was in 2016 de eerste stroomneutrale voetbalvereniging van Gelderland. Door het plaatsen van 200 zonnepanelen op de kantine en kleedkamers van de club en het vervangen van alle binnen- en veldverlichting door led-verlichting. Door zelf zonnestroom op te wekken en zuinige verlichting te gebruiken, bespaart VDZ fors op grijze stroom en de uitstoot van CO2.

Speerpuntenplan VDZ op weg naar 2026
VDZ bestaat in 2026 honderd jaar. Regeren is vooruitzien en dat geldt ook voor VDZ. Daarom hebben wij in 2019 een ambitieus speerpuntenplan opgesteld. Je vindt het speerpuntenplan bij Beleidsplannen en reglementen.

Onze ambities: wat willen we bereiken?
VDZ wil in 2026 het volgende bereikt hebben.
1. VDZ is in 2026 een bloeiende voetbalvereniging met circa 1500 leden en 1100 spelende leden.
2. Wij hebben een breed en flexibel voetbal/sportaanbod (afgestemd op de behoeften).
3. Wij hebben betrokken leden die zich actief inzetten voor de vereniging (vrijwilligersregeling).
4. Wij zijn een goed georganiseerde vereniging en maken gericht gebruik van professionals (betaalde krachten) ter ondersteuning van bestuur, commissies, kaderleden en vrijwilligers.
5. Wij zijn een financieel gezonde vereniging en voeren een degelijk financieel beleid.
6. Wij beschikken over een goede accommodatie met een sfeervol clubhuis en voldoende (kunstgras) wedstrijd- en trainingsvelden, kleedkamers en parkeerruimte.
7. Wij hebben een goede voetbalopleiding volgens de kwaliteitseisen van de KNVB.
8. Wij hebben goed presterende selectieteams met zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers. 
9. Wij hebben goed functionerende recreatieteams met zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers. 
10. Wij zijn een vitale, duurzame en maatschappelijk betrokken vereniging en werken nauw samen met de wijk.

Onze speerpunten: wat gaan we doen?
VDZ gaat de volgende ‘speerpunten’ gefaseerd oppakken op weg naar 2026.
1. Nieuwbouw of renovatie clubhuis (langere termijn).
2. Verbeteren clubhuis (korte termijn).
3. Verbeteren voetbalopleiding.
4. Verbeteren trainings- en speelmogelijkheden.
5. Versterken verenigingsorganisatie.
6. Versterken clubhuisbeheer en kantinecoördinatie.
7. Versterken betrokkenheid leden en interne communicatie.
8. Versterken vitale wijkgerichte vereniging.
9. Aanpassen organisatiestructuur.

Verbetering van de voetbalopleiding gebeurt door middel van onze VDZ Voetbal Academie en VDZ Scheidsrechtersacademie.

VDZ is een 9+ vereniging
VDZ wil een vereniging zijn die de zaakjes goed voor elkaar heeft. Met betrokken leden, vrijwilligers en sponsors die super tevreden zijn en optreden als ambassadeur van VDZ. Kortom, een 9+ vereniging. In de Gelderlander stond in november 2018 een leuke sfeerimpressie over de 'slapende reus VDZ in park Zypendaal'.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!