Sportpark Cranevelt

Sportpark Cranevelt

VDZ is gehuisvest op het prachtige Sportpark Cranevelt in het bosrijke Arnhem-Noord. Wij maken samen met schaatsvereniging Thialf, omni-vereniging Reto, tennisvereniging De Groene Kamer en de american footbalclub Arnhem Falcons gebruik van dit sportpark. Voetbalvelden en trainingsvelden worden gedeeld door meerdere verenigingen en gehuurd van Gemeente Arnhem. Overleg hierover vindt plaats binnen de Craneveltcommissie waarvan VDZ deel uitmaakt.


Sportpark Cranevelt

Sportpark Cranevelt bestaat uit vijf velden. VDZ gebruikt veld 1 (kunstgras, american football en voetbal), veld 6 (gras), veld 7 (gras), hoofdveld 8 (kunstgras) en veld 10 (kunstgras) voor wedstrijden. Veld 1, 8 en 10 worden gebruikt als trainingsvelden. De kunstgrasvelden beschikken over het meest recente generatie kunstgras en zijn voorzien van moderne LED-verlichting. Het hoofdveld (veld 8) heeft een grote overdekte, historische zittribune en een elektronisch scorebord.Gratis parkeren
Op zaterdag en zondag kan geparkeerd worden op P8 (Ingang Kluizeweg). Deze parkeerplaats wordt op deze dagen gebruikt door VDZ, tennisvereniging De Groene Kamer en Arnhem Falcons en is afgesloten met een slagboom. De parkeerkaart kan in de kantine kosteloos afgestempeld worden.

Clubhuis
VDZ heeft een eigen clubhuis met kantine, bar, twee vergaderruimtes, verzorgingsruimte, wasruimte, materiaalruimte, voorraadkamer en 22 kleedkamers, waarvan twee onder de hoofdtribune. Het clubhuis heeft verder een parkeerplaats en buitenterras waar het bij mooi weer goed vertoeven is.

Speeltuin
VDZ heeft naast het hoofdveld een eigen kleine speeltuin ingericht met diverse speeltoestellen. Deze speeltuin wordt bij wedstrijden van ons eerste elftal en op de woensdagmiddagen druk bezocht door kinderen. Aan deze speeltuin hebben diverse mensen en bedrijven belangeloos meegewerkt.

Rolstoeltoegankelijk
Clubhuis en terrein zijn rolstoeltoegankelijk.

Jan Eikenslaan
De oprijlaan naar het clubhuis is vernoemd naar Jan Eikens, de in 2000 overleden erevoorzitter.

Historische hoofdtribune
De overdekte zittribune bij het hoofdveld is de oudste, nog in gebruik zijnde voetbaltribune van Nederland. Deze hoofdtribune heeft een capaciteit van 360 toeschouwers en werd 7 oktober 1923 officieel geopend. Het is daarmee enkele jaren ouder dan VDZ. Onder de tribune bevinden zich een materiaalhok en twee kleedkamers.

De tribune is inmiddels vernoemd naar de in 2001 overleden lid van verdienste Geert Egging.

In april 2019 verscheen dit artikel op InDeHekken.net met schitterende foto's over een sfeerreportage van een wedstrijd van VDZ 1, met een hoofdrol voor de hoofdtribune.

Halverwege jaren ’90 verscheen dit artikel over de bouw van het Gelredome (toen nog Akzodrome geheten). Hierin wordt de hoofdtribune van VDZ ook besproken:  vdztribuneartikel

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!