Scheidsrechterscursussen - VDZ

Scheidsrechterscursussen

Scheidsrechterscursussen

Algemeen
Het opleiden van scheidsrechters voor wedstrijden bij VDZ is één van de belangrijkste doelen van de Scheidsrechtersacademie. Daarom biedt de Scheidsrechtersacademie onderstaande cursussen aan.

Na een afgeronde cursus sta je met meer (zelf)vertrouwen en spelregelkennis op het veld. Hoe meer leden (KNVB-gediplomeerd) scheidsrechter zijn, des te makkelijker en leuker wordt het voor iedereen binnen de club om elk weekend een sportieve wedstrijd te spelen!

VDZ-cursus Grensrechter
Bij elke wedstrijd van een VDZ-team moet er iemand als grensrechter (officieel "assistent-scheidsrechter") aan de zijde van VDZ actief zijn. Voor ouders van jeugdleden en leden van VDZ die (bijna) nog nooit hebben gevlagd, wordt de cursus Grensrechter aangeboden vanuit VDZ.

Op een trainingsavond of wedstrijddag worden de belangrijkste onderdelen van tevoren besproken en gaan cursisten daadwerkelijk tijdens de (oefen)wedstrijd vlaggen, met begeleiding vanuit de Scheidsrechtersacademie. Ter voorbereiding hierop is het goed om de Vlaghulp (zie www.vdz-arnhem.nl/spelregels) door te nemen.

Gebruik onderstaand formulier om je voor deze cursus aan te melden.

VDZ-cursus Spelbegeleider
Deze cursus is bedoeld voor ouders van jeugdleden en leden van VDZ die JO8 t/m JO10-wedstrijden (6 tegen 6, kwart veld) begeleiden en JO11/JO12-wedstrijden (8 tegen 8, half veld) fluiten.

Het betreft één avond van ongeveer één uur. Daarin worden de spelregels doorgenomen voor wedstrijd van 6 tegen 6 en 8 tegen 8 (zie www.vdz-arnhem.nl/spelregels) en enkele praktische tips gegeven over o.a. positie kiezen en het gebruik van het fluitsignaal.

Gebruik onderstaand formulier om je voor deze cursus aan te melden.

VDZ-cursus Clubscheidsrechter
Deze cursus is bedoeld voor ouders van jeugdleden en leden van VDZ die af en toe een wedstrijd van een O13-team of hoger (groot veld) fluiten.

Het betreft één avond van ongeveer anderhalf uur. Daarin wordt een presentatie met aandachtspunten en handvatten (zie www.vdz-arnhem.nl/spelregels) doorgenomen, videofragmenten getoond ter ondersteuning en discussie en is er uitgebreid gelegenheid voor vragen.

Gebruik onderstaand formulier om je voor deze cursus aan te melden.

KNVB-cursus Pupillenscheidsrechter
Elk (ouder van) lid van VDZ vanaf 12 jaar kan (kosteloos) deelnemen aan de officiële KNVB-cursus Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter. Je leert hierin de basisbeginselen voor het begeleiden van JO8 t/m JO10-wedstrijden (6 tegen 6, kwart veld) en fluiten van JO11/JO12-wedstrijden (8 tegen 8, half veld).

De cursus bestaat uit twee avonden en minimaal twee wedstrijden fluiten op zaterdag. De cursus wordt gegeven door een KNVB-docent en je wordt begeleid door ervaren scheidsrechters vanuit VDZ. Op https://www.knvb.nl/assist-scheidsrechters/opleidingen/spelbegeleider/pupillenscheidsrechter staat meer informatie over deze cursus.

Nadat je de cursus hebt afgerond, krijg je een certificaat en ben je officieel gediplomeerd voor het leiden van wedstrijden bij de jongste jeugd van VDZ.

Gebruik onderstaand formulier om je voor deze cursus aan te melden.

KNVB-cursus Verenigingsscheidsrechter
Met enige ervaring als scheidsrechter of veel ervaring als speler kan elk (ouder van) lid van VDZ vanaf 14 jaar (kosteloos) deelnemen aan de officiële KNVB-cursus Verenigingsscheidsrechter. Je leert hierin om wedstrijden vanaf O13 (11 tegen 11, groot veld) te leiden.

De cursus bestaat uit vier avonden en minimaal vier wedstrijden fluiten. De cursus wordt gegeven door een KNVB-docent en je wordt begeleid door ervaren scheidsrechters vanuit VDZ. Op https://www.knvb.nl/assist-scheidsrechters/opleidingen/verenigingsscheidsrechter staat meer informatie over deze cursus.

Nadat je de cursus hebt afgerond, krijg je een certificaat en ben je officieel gediplomeerd voor het leiden van alle wedstrijden bij VDZ.

Gebruik onderstaand formulier om je voor deze cursus aan te melden.

Overige KNVB-cursussen

Vanuit de KNVB worden ook enkele extra cursussen op het gebied van arbitrage aangeboden, zie https://www.knvb.nl/assist-scheidsrechters/opleidingen. Wil je één van deze cursussen volgen? Geef dat dan aan via onderstaand formulier (in Opmerkingen s.v.p. vermelden welke cursus).

Contact
Heb je interesse in een cursus, maar wil je graag even overleggen of meer informatie voordat je je aanmeldt? Heb je nog nadere vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Jeroen Westen (Scheidsrechterscoördinator) via
scheidsrechter@vdz-arnhem.nl of (06) 180 67 183.

Aanmelden Cursus ScheidsrechtersacademieVermeld s.v.p. club indien niet VDZ* = verplicht

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!