Algemeen

Algemeen

Ervaring met jeugdvoetbalburgerszoo
VDZ heeft veel ervaring in het opleiden en begeleiden van jeugdspelers. Dit gebeurt aan de hand van een Jeugdbeleidsplan en Technisch Jeugdbeleidsplan waarin alle aspecten van de Jeugdopleiding, trainingen, wedstrijden en begeleiding worden behandeld. Tientallen leiders, trainers, begeleiders en vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om deze plannen op een goede manier in de praktijk te brengen.

burgerszoojeugdteams
VDZ A1, F13, F14 en F15 op de foto bij de Hoofdsponsor VDZ Jeugd Burgers’ Zoo

Plezier centraal
Bij de jeugd van VDZ staat het kind en zijn of haar plezier in het voetbal centraal. Dit houdt in dat VDZ zich permanent richt op het realiseren van een optimale sportomgeving, waarin ieder jeugdlid op een plezierige wijze met voetbal bezig is en zich daarin kan ontwikkelen. VDZ vindt dat sporten op het eigen niveau de belangrijkste voorwaarde is voor spelplezier en een optimale ontwikkeling.

Voetbalopleiding
Naast het plezier staat, zeker voor talentvolle jeugdleden, ook de voetbalopleiding centraal. Daarin gaan plezier, opleiden en presteren hand in hand. De jeugdopleiding van VDZ staat goed bekend en heeft al veel voetbaltalent voorgebracht. Regelmatig gaan talentvolle jeugdspelers over naar profclubs en de laatste jaren hebben diverse (ex) VDZ-jeugdleden een profcontract getekend in het betaald voetbal.

Sociale vaardigheden
Behalve aan specifieke voetbalvaardigheden, wordt er ook veel aandacht besteed aan sociale vaardigheden. Deze worden ieder jeugdlid eigenlijk als vanzelf bijgebracht. Niet alleen is hij of zij lid van een vereniging, je maakt ook deel uit van een team dat samen voetbalt, samen traint, samen wint, samen verliest en samen deelneemt aan allerlei verenigingsactiviteiten.

Respect voor elkaar
Bij VDZ worden teamgenoten, begeleiders, tegenstanders, scheidsrechters, etc. met respect behandeld. Natuurlijk valt er wel eens een onvertogen woord, maar graag zien we dat niet. VDZ wenst zich als vereniging niet te verschuilen achter het cliché: voetbal is oorlog en dus is alles toegestaan. VDZ heeft een gedragscode die voor de hele vereniging geldt.

Toernooien in binnen- en buitenland
Naast de reguliere voetbalcompetitie nemen VDZ-teams ieder jaar deel aan diverse toernooien in binnen- en buitenland. VDZ organiseert zelf diverse jaarlijkse Toernooien zoals het Henk Evers Toernooi en Commandeur Toernooi. Daarnaast hebben diverse jeugdteams de afgelopen jaren deelgenomen aan internationale voetbaltoernooien in Spanje, Tsjechië en Denemarken.

Meer dan voetbal alleen
Naast het voetbal organiseert VDZ tal van activiteiten voor de jeugd zoals het Slaapmutsen Toernooi, Sinterklaas, bezoekjes aan wedstrijden van Vitesse, Darttoernooi en Vriendjesdag. Een overzicht van alle activiteiten staat in de Agenda.

Jongens en meisjes
Bij VDZ kunnen zowel jongens als meisjes voetballen. VDZ staat bekend om zijn meiden- en damesvoetbal en heeft daarvoor ook een aparte Damescommissie. Kinderen kunnen vanaf 5 jaar lid worden.

Sfeer proeven?
Kom gerust eens langs op zaterdag of op woensdagmiddag om sfeer te proeven. Loop op zaterdag dan even langs het wedstrijdsecretariaat in de commissiekamer in het clubhuis. Op woensdagmiddag vertelt onze contactouder u graag meer over voetballen bij VDZ.

Burgers’ Zoo: Hoofdsponsor Jeugd
Met zeer veel trots kunnen wij melden dat Burgers’ Zoo sinds het seizoen 2011/2012 hoofdsponsor is van de gehele jeugdafdeling.

Burgers’ Zoo is, net zoals VDZ, erg enthousiast over de samenwerking. Alle jeugdteams van VDZ (van de A1 t/m het laatste F team) spelen in shirts met het logo van Burgers’ Zoo. De sponsorbijdrage komt ook in zijn geheel ten goede aan de jeugd van VDZ. Dit is een hele mooie stap om de jeugd van VDZ naar een hoger plan te tillen.

VDZ jeugd in de pers
“Jonkies die een groot voetballend vermogen koppelen aan een gezonde portie durf en voorbeeldige wedstrijdinstelling. Mekkeren op de scheidsrechter? Niet geconstateerd. Zeuren na een geïncasseerde overtreding? Niet gehoord. Op de bon geslingerd na een te grove overtreding? Niet gebeurd. Een medespeler veroordeeld vanwege een verkeerde pass of gemiste kans? Niet waargenomen." Uit De Gelderlander.

Jeugdcommissie
De jeugdafdeling heeft een eigen Jeugdcommissie die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen binnen de jeugd. De jeugdcommissie heeft een nieuw jeugdbeleidsplan opgesteld met daarin de volgende jeugdmissie: “Jeugd voetbalt met plezier bij VDZ, waarbij prestatie binnen de mogelijkheden van alle leden afzonderlijk nagestreefd dient te worden. VDZ levert goede spelers voor de senioren selectie- en recreatieteams. Daarmee is en blijft de jeugd het gezicht van de toekomst”.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie bij Lidmaatschap, Beleid, Veelgestelde vragen of neem contact op met de Jeugdcommissie of een van de Contactpersonen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!