Scheidsrechtersacademie - VDZ

Scheidsrechtersacademie

Scheidsrechtersacademie

Scheidsrechtersacademie
Het leiden van voetbalwedstrijden is een sport en (club)scheidsrechters zijn van cruciaal belang. Zonder scheidsrechter kan er niet worden gespeeld. Al jaren is er een tekort aan scheidsrechters op alle niveaus. Daarom heeft VDZ sinds 2018 een eigen Scheidsrechtersacademie. Het beleidsplan voor de Scheidsrechtersacademie vind je bij Beleidsplannen.

Opleiden van clubscheidsrechters
De Scheidsrechtersacademie van VDZ houdt zich bezig met het werven, opleiden en begeleiden van clubscheidsrechters. Zodat ieder team voor iedere wedstrijd een zelf opgeleide clubscheidsrechter heeft. Ook willen we een omgeving scheppen waarin iedere scheidsrechter met respect wordt behandeld, met plezier kan fluiten en zich veilig voelt vóór, tijdens en na een wedstrijd. 

Werven, ontwikkelen, begeleiden en behouden
Het werven, ontwikkelen, begeleiden en behouden van clubscheidsrechters staat centraal. Een belangrijke doelstelling is dat binnen VDZ op basis van een gestructureerde aanpak vanuit de Scheidsrechtersacademie elke thuiswedstrijd - waarvoor geen KNVB-scheidsrechter beschikbaar is - wordt voorzien van een zelf (opgeleide) clubscheidsrechter.

Fluiten is een sport
Belangrijk uitgangspunt is dat we de scheidsrechter inbedden als sportman binnen de vereniging, een sporter met dezelfde ambities en uitdaging als de voetballer die vanuit VDZ wordt begeleid en met ondersteuning van de KNVB wordt opgeleid. Daarnaast willen we een omgeving scheppen waarin de scheidsrechter met respect behandeld wordt, met plezier kan fluiten en zich veilig voelt vóór, tijdens en na een wedstrijd. 

Verschillende opleidingen
Samen met de KNVB leiden we onze eigen (jeugd- en senioren-)leden op tot clubscheidsrechter. Het betreft dus officieel gediplomeerde jeugd- en seniorenscheidsrechters. De Scheidsrechtersacademie heeft verschillende cursussen voor beginnende en meer ervaren scheidsrechters en grensrechters:

  • Informatiebijeenkomst clubscheidsrechters en grensrechters.
  • Instructieavond spelbegeleider.
  • Instructieavond clubgrensrechter.
  • Instructieavond clubscheidsrechter.
  • KNVB-cursus pupillen scheidsrechter.
  • KNVB-cursus verenigingsscheidsrechter.

Meer informatie
Meer weten over de Scheidsrechtersacademie? Stuur een mail naar scheidsrechter@vdz-arnhem.nl.
Wil je meer weten over het leiden van een wedstrijd? Kijk dan bij Scheidsrechters voor meer informatie.

Contact
E-mail: scheidsrechter@vdz-arnhem.nl.
Website: www.vdz-arnhem.nl/scheidsrechters.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!