Rabobank Scheidsrechtersacademie - VDZ

Rabobank Scheidsrechtersacademie

Rabobank Scheidsrechtersacademie

VDZ Rabobank ScheidsrechtersacademieRabobank Scheidsrechtersacademie
Het leiden van voetbalwedstrijden is een sport en (verenigings)scheidsrechters zijn van essentieel belang voor een vereniging als VDZ met ruim 1.000 spelende leden in zo’n 75 teams. Zonder scheidsrechter kan er niet worden gespeeld. Al jaren heeft VDZ een tekort aan scheidsrechters op alle niveaus.  De verenigingsscheidsrechter verdient een eigen plaats binnen VDZ. Daarom heeft VDZ sinds oktober 2018 een eigen Scheidsrechtersacademie.

Het werven, ontwikkelen, begeleiden en behouden van scheidsrechters staat in de academie centraal. Een belangrijke doelstelling is dat binnen VDZ op basis van een gestructureerde aanpak vanuit de scheidsrechtersacademie elke thuiswedstrijd wordt voorzien van een eigen (opgeleide) scheidsrechter.

Belangrijk uitgangspunt is dat we de scheidsrechter inbedden als sportman binnen de vereniging, een sporter met dezelfde ambities en uitdaging als de voetballer die vanuit VDZ wordt begeleid en met ondersteuning van de KNVB wordt opgeleid. Daarnaast willen we een omgeving scheppen waarin de scheidsrechter met respect behandeld wordt, met plezier kan fluiten en zich veilig voelt vóór, tijdens en na een wedstrijd.

Wil je nu meer weten over het leiden van een wedstrijd? Kijk dan op Scheidsrechters bij VDZ voor meer informatie.

Rabobank ArnhemRabobank Arnhem
De Scheidsrechtersacademie VDZ wordt sinds oktober 2018 financieel ondersteund door Rabobank Arnhem. De Rabobank heeft aangegeven graag samen met VDZ de uitdaging  rondom de begeleiding van wedstrijden aan te gaan. 
  • Omdat het helpt een omgeving te scheppen waarin de scheidsrechter met respect behandeld wordt, met plezier kan fluiten en zich veilig voelt vóór, tijdens en na een wedstrijd.
  • Omdat VDZ net als Rabobank zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid zeer serieus neemt. Naast aspecten als klimaatneutraliteit, samenwerking met het COA voor integratie van jeugdige asielzoekers bij VDZ, een duidelijk alcoholbeleid en de introductie van de verplichte VOG voor al onze vrijwilligers bij de jeugd. 
  • Omdat VDZ jongens en meisjes die bewust de keuze maken om (alleen) scheidsrechter te worden ook de mogelijkheid wil bieden lid te zijn van een vereniging en zich hierin te ontplooien als volwaardig onderdeel van deze vereniging
  • Omdat VDZ ook graag andere verenigingen in de regio wil helpen  in ‘professionalisering’ van de arbitrage. 

Contact
Meer weten over de Rabobank Scheidsrechtersacademie VDZ? Stuur een mail naar scheidsrechter@vdz-arnhem.nl.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!