Clubscheidsrechter bij VDZ

Clubscheidsrechter bij VDZ

Waarom clubscheidsrechter bij VDZ worden?
Bij VDZ worden er elk weekend meer dan 40 wedstrijden door ruim 1000 spelende leden van VDZ gespeeld. Al die spelers en hun teambegeleiding willen graag een leuke, sportieve wedstrijd spelen. En daarvoor ben jij nodig als neutrale, capabele scheidsrechter nodig!

Het is een hele goede manier om aan je conditie te werken. Bovendien loop je ook nog eens eerste rang, dus je hebt perfect zicht op alle mooie acties en doelpunten.

Aanmelden via WhatsApp-groep(en) voor wedstrijden

Bij VDZ wordt op maandag in WhatsApp-groepen (pupillen, junioren en senioren) de wedstrijden voor het aankomende weekend geplaatst door de scheidsrechtersplanners. Daarna kan iedereen zich via de WhatsApp-groep aanmelden voor openstaande wedstrijden. Je kunt dus prima een keer een weekend overslaan als je geen zin of gelegenheid hebt om te fluiten. Hierin is VDZ behoorlijk uniek, want bij veel voetbalclubs worden scheidsrechtersindelingen al weken van tevoren gemaakt en moet je dus al ruim van tevoren rekening houden met je weekendplanning.

Eenmaal aangemeld ga je de verplichting aan om die wedstrijd daadwerkelijk te leiden (belofte maakt schuld). Mocht je toch niet kunnen, dan is het jouw verantwoordelijkheid om een vervanger te regelen. Bij overmacht zal de Scheidsrechtersacademie uiteraard meehelpen om een oplossing te vinden voor jou en het betreffende VDZ- en uitteam.

Fluiten vanuit de Vrijwilligersregeling
Fluit je liever wedstrijden dan dat je bardiensten doet? Dat kan, graag zelfs! Je hebt hierbij de keuze uit twee mogelijkheden:
  • Je bent vanuit de Vrijwilligersregeling als clubscheidsrechter actief bij verschillende teams. Je meldt jezelf aan voor wedstrijden via de WhatsApp-groep en neem zelf de verantwoordelijkheid om het minimum van acht wedstrijden per seizoen te fluiten.
  • Je bent vanuit de Vrijwilligersregeling als clubscheidsrechter actief bij een vast team (10-12 wedstrijden per seizoen). Je wordt door de scheidsrechtersplanner op al hun thuiswedstrijden ingedeeld en bij verhindering zorg ik zelf voor een vervanger.

Scheidsrechterscursussen
De Scheidsrechtersacademie biedt de nodige scheidsrechterscursussen aan. Dat zijn interne vanuit VDZ en officiële cursussen vanuit de KNVB (met certificaat). Kijk op www.vdz-arnhem.nl/scheidsrechterscursussen voor meer informatie.

Activiteiten
Elke seizoen vinden er enkele activiteiten plaats vanuit de Scheidsrechtersacademie. Zo is er aan het begin van het seizoen altijd een seizoensaftrap, waarin de gewijzigde spelregels worden doorgenomen en er wordt afgesloten met een ondertussen beruchte quiz over VDZ, Arnhem en spelregels. Ook wordt het seizoen met een bijeenkomst (en een bedankje/presentje) afgesloten en zijn er tijdens het seizoen activiteiten, gericht voor clubscheidsrechters en andere geïnteresseerden.

Aanmelden als clubscheidsrechter
Wil je je aanmelden als clubscheidsrechter of heb je vragen? Neem contact met ons op via scheidsrechter@vdz-arnhem.nl of Jeroen Westen (scheidsrechterscoördinator) via (06) 180 67 183.

Officieel lid van VDZ
In verband met administratieve zaken (bijv. voor het invullen van het Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier) en verzekeringstechnisch is het nodig dat elk clubscheidsrechter officieel lid is van VDZ. Hieraan zijn geen kosten verbonden; de kosten naar de KNVB worden door VDZ betaald. Vul het webformulier Aanmelden trainer/coach in en het wordt geregeld.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!