Voetbalprofs - VDZ

Voetbalprofs

Voetbalprofs

Van VDZ naar het betaald voetbal
De afgelopen decennia zijn diverse VDZ-spelers vanuit de jeugd doorgestroomd naar het eerste elftal en het betaald voetbal. Veel spelers zijn na hun profavontuur weer teruggekeerd op het oude VDZ-nest.

Jaren 60-70
Joop Willems is in 1960 de eerste VDZ-speler die naar het betaald voetbal gaat: De Graafschap. Daarna volgen Paul Koevoet en Marcel Broecks. Paul speelt enkele jaren voor FC Wageningen en voetbalt daarna nog tot zijn 42e jaar in VDZ 1. Marcel speelt 13 jaar betaald voetbal bij FC Wageningen en 1 jaar bij de Graafschap en is daarna nog vele jaren leider en jeugdtrainer bij VDZ. 

Jaren 70-80
Tussen eind jaren zeventig en midden jaren tachtig volgen enkele VDZ-spelers die kortstondig aan het betaald voetbal ruiken zonder echt door te breken zoals Jan Meijer (FC Wageningen) en de broers Paul Meijer (FC Wageningen) en Oscar Meijer (Vitesse). Jan en Oscar hebben na hun semi-profavontuur nog een paar jaar in VDZ 1 gespeeld.

Jaren 90-20
Daarna volgt de kortstondige profcarrière van Rein Meekels, die in 2003 op 27 jarige leeftijd debuteert in het betaald voetbal bij de wedstrijd AGOVV–Top Oss. Daarna maken ook de VDZ-spelers Koen Middeldorp (De Graafschap, debuut in 2005/2006 in de wedstrijd tegen SBV Excelsior) en Joost de Graas (NEC, Go Ahead Eagles) kortstondig kennis met het betaald voetbal. Jonathan Opuku kwam als jeugdspeler van FC Zutphen naar VDZ en speelde daarna o.a. voor Veendam, Top Oss en FC VVV.   

Jaren 20-nu
Davy Pröpper vertrok in 2003 op zijn 12e van VDZ naar Vitesse en speelt nog steeds betaald voetbal. Davy speelde achtereenvolgens voor Vitesse, PSV, Brighton Hove & Albion en opnieuw PSV en Vitesse. Davy kwam uit voor Jong Oranje en speelde 19 interlands in het Nederlands Elftal. Broer Robin Pröpper vertrok op zijn 15e van VDZ naar Vitesse, maar die zag het niet in hem zitten. Robin vertrok vervolgens naar de De Graafschap, speelde daarna voor Heracles Almelo en speelt nu alweer enkele seizoenen als aanvoerder bij FC Twente.

Alle VDZ-voetbalprofs op alphabetische volgorde:
Marcel Broecks (FC Wageningen, De Graafschap).
Joost de Graas (NEC, Go Ahead Eagles).
Paul Koevoet (FC Wageningen).
Rein Meekels (AGOVV).
Jan Meijer (FC Wageningen).
Oscar Meijer (Vitesse).
Paul Meijer (FC Wageningen).
Koen Middeldorp (De Graafschap).
Jonathan Opuku (Veendam, Top Oss, FC VVV).
Davy Pröpper (Vitesse, PSV, Brighton Hove & Albion, Jong Oranje, Nederlands Elftal). 
Robin Pröpper (Vitesse, De Graafschap, Heracles Almelo, FC Twente, Jong Oranje).
Joop Willems (De Graafschap).

Robin-Propper-Volharder-Twente-2003.jpg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!