Datum

29 april 2017 15:30

Accommodatie

Onbekend

Op een mooie zaterdagmiddag heeft VDZ laagvlieger ESA gemakkelijk weten te verslaan. Hoewel de uitslag hoger had kunnen uitvallen evenaarde de ploeg uit Noord net als vorige week de grootste seizoensproductie van deze voetbaljaargang; 6-1.

Na enkele grote (kop)kansen van o.a. Ewoudt en Jeroen scoorde VDZ toch nog relatief vroeg  in de wedstrijd de terechte openingstreffer. Terwijl ESA appelleerde voor buitenspel van Roland ontsnapte Floris a...an de aandacht van de rechtsachter. Een perfect afgemeten voorzet werd binnengekopt door Thijs. Nog geen twee minuten later verdubbelde Roland de score, door knullig balverlies genadeloos af te straffen. Tien minuten voor de theepauze werd het nog erger voor de gasten uit Rijkerswoerd. VDZ kreeg een corner. Tom trapte deze met een mooie curve op het hoofd van Ewoudt, die na twee mislukte pogingen  nu onmogelijk kon missen. Voor rust moest de uitstekend keepende Jeroen tot zijn eigen afgrijzen toch een tegendoelpunt incasseren. Een bekeken lobje leidde tot de enige ESA-goal.

Met een volledig nieuwe rechterflank (Han,  Arno en Timo voor Niko, Tom en Thijs) ging het scoren rustig verder. Han zette de aanval zelf op, waarna hij de voorzet van Arno vakkundig met zijn hoofd in de lange hoek stuurde. Het ouderwetse JAAA! met twee handen in de lucht gaf de fraaie treffer extra glans. Floris pikte onder het toeziend oog van zijn moeder en vriendin ook nog een goaltje mee, waarna Roland de eindstand bepaalde op 6-1.

In een doordeweekse speelronde ontving VDZ afgelopen dinsdag kampioensfavoriet DZC'68. In de uitwedstrijd werd een zeker lijkende overwinning toch nog uit handen gegeven, maar VDZ, dat nog in de race is voor de vierde plaats, is niet van plan om de titel cadeau te doen aan de Doetinchemmers.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!