Scheidsrechter

Dhr. M. Benali

Accommodatie

Onbekend

Na de deceptie tegen Eldinia was het zaak om de eerste competitiewedstrijd te winnen. Op het Sportpark in Groessen scheen de zon volop en niets stond een mooie wedstrijd in de weg.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt:
VDZ startte gespannen en er werden regelmatig verkeerde keuzes gemaakt. " Dit kan gebeuren met een jonge ploeg in de eerste competitiewedstrijd waar de wedstrijdspanning toch anders is dan in een oefen-of bekerwedstrijd", aldus trainer Habib al Mohsinawi.
Ondanks het gespannen begin was VDZ de bovenliggende partij en dit betaalde zich uit in de 0-1, gescoord door Roman Venema. Een schot op doel door Max Burgers werd door de keeper slecht verwerkt en door Roman slim ingetikt.
De start van de tweede helft liet zien waar VDZ toe in staat is, er werd geconcentreerd gespeeld en dit mondde uit in een aantal kansen. In de 54e minuut werd echter, tegen de verhouding in, door Groessen gelijkgemaakt. In een scrimmage in het 5 metergebied werd de bal door een speler van Groessen in het doel gewerkt. VDZ herpakte zich en ging wederom in de aanval, dit leidde in de 72e minuut tot de 1-2. Via een schitterende voorzet van Kars Deutekom kopte Pieter Middeldorp de bal geweldig in. Hierdoor voetbalde VDZ vrijer, tot een ongelukkig moment van Max Burgers die het aan de stok kreeg met een tegenstander. Max kreeg hiervoor de rode kaart. Door een aantal omzettingen werd door VDZ met 10 man prima weerstand geboden aan de aanvalsgolf van Groessen. In de counters leidde dit zelfs tot twee geweldige kansen, die helaas door vermoeidheid niet meer konden worden benut. Trainer Habib al Mohsinawi; "Ik kan alleen maar trots zijn op de wijze waarop deze jongens de wedstrijd met 10 man alsnog over de streep hebben getrokken".

Op naar de thuiswedstrijd tegen VVO op 1 oktober as.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!