Teleurstellend resultaat (3-1) uitwedstrijd VDZ 1 vs AD’69 1

Scheidsrechter

Dhr. R. van den Berg

Accommodatie

Onbekend

Op het speelschema stond de derde competitiewedstrijd op 8 oktober 2017 uit bij promovendus AD’69 1 gepland. Deze wedstrijd werd vol zelfvertrouwen tegemoet getreden, want de (jonge) ploeg van trainer Habib al Mohsinawi was goed voorbereid. Helaas kan de hoofdtrainer nog steeds niet beschikken over de geblesseerde spelers: Stijn van der Weerd, Stijn van Gent, Joris Schemkes, Niek Meijer en Mohamed Isiboukaren. Arwin Pherai had last van een zware verkoudheid, maar kon wel spelen.

Op de heenreis naar Aalten werd onze aandacht getrokken door een pechgeval langs de kant van de snelweg. Het bleek de auto van Arwin te zijn, die niet verder kon rijden als gevolg van een klapband. Het verwisselen van de band was voor ons niet mogelijk als gevolg van één vastzittende wielbout; dus werd de ANWB gebeld voor assistentie. Omdat de tijd drong hebben wij onderling besproken dat de geblesseerde spelers bij Arwin zouden blijven en wij alvast naar Aalten verder zouden rijden. Dit hield in dat Arwin niet in de basis kon starten en Jochem Zoetbrood (16) zijn competitiedebuut voor VDZ1 zou gaan maken. In Aalten aangekomen werden wij verwezen naar het bijveld, omdat het hoofdveld niet beschikbaar was wegens onderhoud.

Om 14.00 uur werd op het ‘hoogpolige gras’ afgetrapt.

VDZ stond weer tegen een ploeg die de lange bal hanteerde maar pakte dit goed op. Helaas viel Jochem al na 6 minuten uit met een heupblessure en werd vervangen door de net aangekomen Arwin.  VDZ was de gehele eerste helft de betere ploeg en in de 25e minuut was het dan ook raak. Op aangeven van Marijn van der Meer scoorde Max Burgers een prima goal, maar VDZ verzuimde wederom op een grotere voorsprong te komen. Al moet gezegd worden dat de keeper van AD’69 fantastisch keepte.

Het spelbeeld in de tweede helft was gelijk aan de eerste helft, VDZ creëerde volop kansen die ook hier weer onbenut bleven. De thuisploeg profiteerde hiervan optimaal. Door twee onnodige overtredingen rond de 16 meter werden er binnen een paar minuten ( in de 58e en 60e minuut) twee goals uit deze standaardsituaties gemaakt. Ondanks deze tegenslag, en met nog een half uur op de klok bleef VDZ aandringen, maar de scherpte om een goal te maken ontbrak. Tot aan de 16 meter werd prima gespeeld, echter de doelgerichtheid ontbrak gewoonweg gisteren. In de 89e minuut werd de score door AD'69 naar 3-1 getild en gooide hiermee de wedstrijd definitief in het slot.

Na dit teleurstellende resultaat richt VDZ 1 zich op de thuiswedstrijd tegen FC Trias 1 op zondag 15 oktober as om 14.00 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!