Scheidsrechter

Dhr. C.F.H. Donners

Accommodatie

Onbekend

VDZ 1 trad in de vierde competitiewedstrijd aan tegen FC Tias 1. Ondanks dat de tegenstander laatste staat, was in het achterhoofd nog steeds het verlies thuis van vorige seizoen aanwezig. VDZ stond toen in de 89e minuut met 1-0 voor en verloor alsnog met 1-2.  FC Trias kan dus wel degelijk gevaar stichten in het 16 meter gebied, en VDZ was gewaarschuwd.

Om 14.00 uur werd op een zonnig Cranevelt afgetrapt.

VDZ startte prima aan de wedstrijd,er werd goed gecombineerd en dit alles op de helft van FC Trias. Maar ook nu verzuimde VDZ weer in de eerste helft een ruime voorsprong op te bouwen. Hierdoor blijft het gevaarlijk met ploegen zoals FC Trias, die in de omschakeling of uit een standaard moment altijd scoren, maar er werd ook prima verdedigd.

Gelijk in het begin van de tweede helft werd Marijn van der Meer na de mooie combinatie onreglementair afgestopt.  De bal lag op een meter of 20 van de goal en was prima te nemen door een linkspoot.  Daan van der Held krulde de bal prachtig over de muur en liet de keeper kansloos; 1-0. Er was opluchting te bespeuren bij VDZ en zij gingen op dezelfde voet verder zoals in de eerste helft, maar het lukte niet om de score snel uit te bouwen en dan blijft het lastig. Houdt je de 1-0 vast of ga je voor de tweede? In de 70e minuut maakte de keeper van FC Trias bij het uitverdedigen hands, en dat was een mooie plek voor Max Burgers om deze vrije trap te nemen. Max krulde de bal  schitterend over de muur en de scheidsrechter constateerde gelukkig met ons dat de bal net over de lijn was toen de keeper hem in de handen pakte; 2-0. Er kon niets meer mis gaan, of toch wel…..?

FC Trias heeft de laatste 15 minuten alles op alles gezet om te scoren en dat is een compliment waard. In de 88e minuut werd er op de rand van de zestien meter een overtreding gemaakt en ook deze bal werd prachtig over de muur gekruld en liet Arwin Pherai kansloos; 2-1. FC Trias bleef aandringen en hierdoor werd het nog echt spannend in de laatste minuten, totdat Thom van Middelaar in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de kans kreeg om in een leeg doel VDZ op 3-1 te zetten. In plaats van zelf te scoren gaf hij de bal aan de mee opgekomen Max Burgers, echter hij kreeg de bal in buitenspelpositie en hiermee werd een grote kans helaas niet benut.

“Wij hebben prima gespeeld maar hebben verzuimd op meerdere momenten een grotere voorsprong te nemen. Mijn complimenten aan deze jonge ploeg en ik ben zeer blij met deze overwinning", aldus de hoofdtrainer Habib al Mohsinawi.

Na dit mooie resultaat richt VDZ 1 zich op de thuiswedstrijd tegen de koploper DCS 1 uit Zevenaar op zondag 22 oktober as om 14.00 uur.

Opstelling VDZ 1: Arwin Pherai, Michael van Schieveen, Daan van der Held, Hennes Schaminee, Tom Frequin, Desney Jansen, Gedeon Geertruida (56. Kars Deutekom), Roman Venema (45. Thom van Middelaar), Marijn van der Meer (69. Soufian Arjoch), Max Burgers, Pieter Middeldorp.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!