VDZ beloont zichzelf niet tegen koploper DCS (1-2)

Scheidsrechter

Dhr. H. Hofman

Accommodatie

Onbekend

VDZ 1 trad in de vijfde competitie wedstrijd aan zonder de geblesseerde Pieter Middeldorp, Gedeon Geertruida, Soufian Arjoch en keeper Arwin Pherai, die tijdens de warming-up moest afhaken. De gebroeders Tom en Bas Mulder en Bas Meurs werden aan de selectie toegevoegd. De hoofdtrainer Habib al Mohsinawi stuurde hiermee een hele jonge ploeg het veld op tegen koploper DCS, zelfs zonder reserve keeper. Een enorm risico voor VDZ, maar het was niet anders.

Vooraf kon wel worden gesteld dat VDZ tegen dit soort ploegen vaak heel goed uit de voeten kan omdat deze ploegen ook van achteruit opbouwen en willen voetballen. Daar komt bij dat DCS, vorig seizoen, twee maal van VDZ heeft verloren. In de uitwedstrijd werd een 2-0 voorsprong door VDZ omgezet in een overwinning. Op het scorebord stond na 90 minuten 3-7!. Pieter Middeldorp was toen de grote man met maar liefst 5 goals, DCS was gewaarschuwd ondanks dat Pieter er helaas niet bij kon zijn.

Met dit in het achterhoofd werd om 14.00 uur afgetrapt.

De jonge ploeg van VDZ startte prima aan de wedstrijd, er werd goed gecombineerd en druk gezet. Over en weer onderstonden er een paar kansen, maar er werd vooral tot de 16 metergebieden gevoetbald.  Na  ongeveer 20 minuten kreeg Max Burgers een hele grote kans op de 1-0, maar kon dit helaas niet omzetten in een verdiende voorsprong. Ondanks dat het gelijk opging scoorde DCS; door goed druk te zetten op het middelveld, waardoor balverlies ontstond, werd met een mooi schot de 0-1 op het scorebord gezet.  VDZ ging opzoek naar de gelijkmaker, maar had weinig geluk en ontbrak het wederom aan scorende vermogen.

De tweede helft startte VDZ weer goed; er werd direct goed druk gezet wat leidde tot een te korte terugspeelbal naar de keeper. Thom van Middelaar was heel attent en maakte de fout fantastisch
af; 1-1.
Zou het er weer inzitten? Het leek er zeker op, DCS kwam niet in hun spel en ging de lange bal hanteren. Hierdoor werd het spel van beide kanten in de tweede helft rommelig maar daarentegen  wel zeer spannend. Wederom door balverlies ontstond de kans voor DCS, en met een onhoudbaar schot werd de prima keepende Tom Mulder gepasseerd; 1-2.  VDZ ging nog opzoek naar de gelijkmaker en kreeg hiervoor nog een paar prachtige kansen, maar wederom kon het doel niet gevonden worden. DCS had in de slotminuten nog een hele grote kans op de 1-3, maar dit bleef VDZ gelukkig bespaard.

“ Een teleurstellende uitslag, gezien de vele onbenutte kansen. Dit moet echt beter. Maar ik kan deze talentvolle jonge ploeg alleen maar complimenteren met deze wedstrijd. Dit geeft mij voldoende aanknopingspunten voor de rest van het seizoen”, aldus de trainer Habib al Mohsinawi.

Na deze goede wedstrijd, met een teleurstellend resultaat, gaat VDZ 1 zich richten op de uitwedstrijd tegen Genderingen 1  op zondag 29 oktober as om 14.00 uur.

Opstelling VDZ 1: Tom Mulder, Michael van Schieveen, Daan van der Held, Hennes Schaminee, Tom Frequin, Desney Jansen, Bas Meurs, Roman Venema (70. Bas Mulder), Marijn van der Meer
(77. Mohamed Isiboukaren), Max Burgers, Thom van Middelaar.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!