Dhr. L.W van Zuijlen

Accommodatie

Onbekend

Voor VDZ 1 stond de zesde competitiewedstrijd op het programma uit tegen Genderingen 1.

In de warming-up haakte Bas Meurs af (last van de enkel) en voor hem in de plaats startte Kars Deutekom.  Zowel Joris Schemkes als Stijn van der Weerd zaten na lange tijd weer bij de selectie  en namen plaats op de bank. De hoofdtrainer Habib al Mohsinawi kon niet beschikken over de geblesseerden: Pieter Middendorp, Stijn van Gent, Gedeon Geertruida, Jasper Lurvink, Arwin Pherai en Jochem Zoetbrood. Tom Mulder startte wederom in de basis en was, voormalig eerste elftal keeper, Jelmer van Witteloostuin bereid om als reservekeeper op de bank plaats te nemen.

VDZ verloor vorig seizoen uit tegen de ervaren ploeg Genderingen 1 met 4-2, de thuiswedstrijd eindigde in 1-1. Met dit in het achterhoofd werd om 14.00 uur afgetrapt op een zeer winderig sprotcomplex in Ulft.

VDZ startte wederom prima en was de eerste 20 minuten de bovenliggende partij. Het spel was verzorgd en de afspraak om Tom Frequin aan de linkerkant als vrije man aan te spelen lukt fantastisch. Hierdoor ontstonden er prima kansen voor VDZ, maar zoals in de afgelopen 4 wedstrijden beloonde VDZ zichzelf wederom niet. Na een halfuur telden wij langs de kant zeker 6-7 opgelegde kansen. Uiteraard kreeg ook Genderingen kansen, gezien het aanvallende spel van beide ploegen. Na een halfuur misteThom van Middelaar een van de vele kansen en in de omschakeling schoot een van hun beste spelers de bal buitenbereik van Tom Mulder in de uiterste hoek (1-0).  Voor de staf was het weer een déjà vu; goed spelen, veel kansen creëren, kansen missen en dan tegengoals incasseren. En vlak voor de rust werd een doorgebroken speler in het zestienmetergebied onreglementair getackeld door Hennes Schaminee. Gevolg; een gele kaart en een strafschop, die feilloos werd benut. VDZ ging met 2-0 achterstand rusten.

Trainer Habib al Mohsinawi zag in de eerste helft prima spel, maar geen goede aansluiting door de verdediging waardoor het speelveld te groot was, en tsja.... de veeel onbenutte kansen.

De tweede helft stond VDZ veel beter en ging de wedstrijd gelijk op. Helaas raakte Kars Deutekom in de 63e minuut ernstig geblesseerd aan zijn enkel en moest uitvallen. Hij werd vervangen door Joris Schemkes, die terug kan kijken op een prima invalbeurt. In de 70e minuut werd de 3-0 op het scorebord gezet. Een vrijtrap vanaf 25 meter ging rechtstreeks in het doel. De bal kreeg door de wind een draai waarop Tom zich verkeek en hiermee ging de wedstrijd op slot. VDZ probeerde nog voor een verdiende eretreffer te gaan, maar dit was hun niet gegund. Wel goed om te zien is dat Stijn van der Weerd weer een kwartier voluit kon gaan in deze wedstrijd en op de weg terug is.

VDZ 1 gaat zich komende week richten op de thuiswedstrijd tegen de, voor VDZ onbekende, Keijenburgse Boys 1 op zondag 5 november as om 14.00 uur.

Opstelling VDZ 1: Tom Mulder, Tom Frequin, Daan van der Held, Hennes Schaminee, Michael van Schieveen, Desney Jansen, Kars Deutekom (63. Joris Schemkes), Soufian Arjoch (55. Roman Venema), Marijn van der Meer, Max Burgers, Thom van Middelaar (75. Stijn van der Weerd).

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!