dhr F. Foget

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Op zondag 5 november stond alweer het zevende duel op de KNVB- speelkalender. De tegenstander Keijenburgese Boys 1 was voor VDZ een onbekende waar nog nooit tegen was gespeeld. Deze Boys stonden 1 punt boven VDZ en de noodzaak was voor iedereen helder deze wedstrijd te winnen om uit de onderste regionen te blijven. De wedstrijdspanning was voelbaar binnen de jonge selectie na het vertoonde goede spel van de afgelopen wedstrijden maar met de teleurstellende resultaten. Het werd derhalve hoog tijd om dit goede spel te belonen met het benutten van de kansen.

Opgemerkt kan worden dat Stijn van der Weerd zijn eerste speelminuten in competitieverband maakte bij VDZ 2, na zijn slepende enkelblessure. VDZ 2 won overigens op een knappe wijze van RKHVV  met 6-2, en Stijn deed waar hij goed in is: scoren! Omdat Stijn met VDZ 2 meespeelde werd spits Bas Mulder ( JO19-1) als wisselspeler aan de selectie toegevoegd.

Met dit allemaal in het achterhoofd werd op een mooie, maar af en toe buiige, zondag om 14.00 uur afgetrapt.

De afspraak voor de wedstrijd was onder andere om direct de bal af te jagen, van achteruit te blijven voetballen om vervolgens Desney en Joris aan te spelen zodat zij het spel konden verleggen. Iedereen wist wat er van hen werd verwacht, maar dit kwam er de eerste 20 minuten niet uit. Niet alle afspraken werden nagekomen en dit werd al in de 7e minuut afgestraft met de 0-1.  Na zo’n 15 minuten pakte VDZ het weer op en creëerde daarna volop kansen. Vanaf de bank telden wij zeker 6 hele goede kansen en wederom werd hiervan niet geprofiteerd; tot de 33e minuut!. Marijn werd door Soufian prima  in stelling gebracht en met een schot in de korte hoek werd het combinatiespel van VDZ beloond. Met deze 1-1 gingen beide ploegen rusten en was er vertrouwen in een goede afloop aanwezig, vandaag moest het gebeuren.

De tweede helft werd gestart met een tweetal omzettingen. Thom werd gewisseld voor Bas en Michael door Jasper Lurvink. Het was goed om te constateren dat de tweede helft prima werd gestart en bij vlagen werd het publiek op geweldig spel getrakteerd. In de 62e minuut leidde dit met een prachtige lob van Soufian op aangeven van Desney in de 2-1; eindelijk weer eens een voorsprong.  Deze voorsprong werd in de 65 minuut uitgebouwd tot 3-1. Hennes scoorde vanuit de corner van Soufian met een snoeiharde kopbal raak. Omdat VDZ driekwart van de wedstrijd de bovenliggende partij was, leek het af te steven op een grote overwinning. Echter in de 71e minuut werd, na slordig uitverdedigen, de voorsprong verkleind tot 3-2. VDZ wanhoopte niet en in de 78e minuut werd de marge weer 2 doelpunten; Bas Mulder ging geweldig door op aangeven van wederom Soufian en kopte de bal schitterend achter de verbaasde doelman van de Keijenburgse Boys. Als de kers op de taart scoorde Marijn in de 88e minuut de verdiende 5-2 door met een droge knal, op aangeven van Joris, de doelman te kloppen. Soufian Arjoch kan terugkijken op een prima rendement in deze wedstrijd: 3 assists en 1 goal!!

“ Eindelijk belonen de jongens zichzelf in deze wedstrijd en ik ben heel blij voor hen. Dit geeft hen hopelijk het zelfvertrouwen richting de volgende wedstrijd en voor mij zijn er voldoende aanknopingspunten om op voort te bouwen. Daar komt bij dat door deze prima winstpartij VDZ weer en stevige middenmoter is geworden. De top 5 behalen is zeker niet ondenkbaar”, aldus hoofdtrainer Habib al Mohsinawi. Hij hoorde overigens dat het nog lang onrustig was in het centrum van Arnhem…….

Opstelling VDZ: Tom Mulder, Michael van Schieveen (45. Jasper Lurvink), Hennes Schaminee, Daan van der Held, Tom Frequin, Desney Jansen, Joris Schemkes, Max Burgers (68. Roman Venema), Marijn van der Meer, Soufian Arjoch, Thom van Middelaar (45. Bas Mulder).

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!