Dhr. Reintjes

Accommodatie

Onbekend

Opstelling VDZ 1 (zon)

Zondag 19 november speelde VDZ uit tegen SC Rheden die 2 punten onder VDZ stond. Een spannend vooruitzicht en winst zou zeer welkom zijn geweest. Zeker na de 5-2 overwinning tegen de keijenburgseBoys1 en een weekje rust, smaakte dit naar meer.

De hoofdtrainer Habib al Mohsinawi stuurde, op een positie na, dezelfde spelers het veld in als tegen de Keijenburgse Boys 1. Stijn van Gent, Jasper Nuininga en Mathieu Weiss konden weer wedstrijdminuten maken in het tweede elftal. Het tweede kon een periodetitel pakken, wat uiteindelijk ook gelukt is. Een hele knappe prestatie.

Op een waterkoud sportpark in Rheden werd om 14.00 uur afgetrapt:

VDZ begon uitstekend aan de wedstrijd met goed combinatiespel en door agressief en hoog druk te zetten. Het leek een heerlijke middag voor VDZ te worden echter Rheden scoorde na een omschakelmoment in de 7e minuut,tegen de verhouding in, de 1-0. VDZ liet zich hierdoor niet van stuk brengen en scoorde binnen de minuut de gelijkmaker. Max Burgers scoorde na een fantastische pass van Desney Jansen de 1-1.  VDZ ging door met het prima spel en het was een lust voor het oog. Dit leverde in de 24e minuut het beoogde resultaat op, Thom van Middelaar kon op aangeven van Max Burgers de bal intikken; 1-2. Kort daarna was het weer raak, de bal werd wederom weer prachtig achter de verdediging gelegd. Na een prima combinatie tussen Joris Schemkes en Thom van Middelaar scoorde de Joris de 1-3, ondanks het vlagsignaal van de grensrechter. De scheidrechter negeerde in eerste instantie het vlagsignaal, maar na lang aandringen van de trainer van SC Rheden besloot de leidman alsnog anders. Geen doelpuntpunt  en een rode kaart voor de trainer van Rheden omdat hij zich in het veld begaf.
VDZ liet zich hierdoor wederom niet van de wijs brengen en Joris Schemkes scoorde, op aangegeven van Thom van Midddelaar, met een prachtig schot in de 34e minuut alsnog de 1-3. Met deze stand ging VDZ naar de kleedkamer.

De tweede helft begon goed, maar binnen 10 minuten werd de wedstrijd gekanteld en scoorde Rheden in de 49e, 53e en 55e minuut. De organisatie was op dat moment weg en moest VDZ zich een weg naar de gelijkmaker knokken. Je zag dat het nu wel in de koppies ging zitten en de tweede helft was VDZ geen schim meer van de eerste helft. Er moest voor elke meter gestreden worden en in de 71e minuut was daar dan eindelijk de verdiende gelijkmaker, Max speelde zich prachtig vrij, Marijn van der Meer anticipeerde prima en scoorde de 4-4.  Met nog zo’n twintig minuten was het niet ondenkbaar om er met de winst vandoor te gaan. In deze fase werd het spel veel fysieker en daar werd het voetbal niet beter van. Een gelijkspel leek het maximaal haalbare, echter in de 90e minuut kreeg  Rheden, na een overtreding in het 16 metergebied, een penalty en hieruit scoorden zij de 5-4. De deceptie was groot en voelbaar bij iedereen die VDZ een warm hart toedraagt. Feitelijk verliest VDZ de wedstrijd binnen tien minuten na de rust, maar ook dit soort wedstrijden horen erbij en is heel goed voor de ervaring van deze jonge selectie.

Nu is het zaak om de lijn, zoals tegen de Keijenburgse Boys en de eerste helft tegen Rheden, vast te houden en mee te nemen naar Groenlo. Daar speelt VDZ as zondag haar 9e competitiewedstrijd tegen Grol 1 om 14.30 uur.