Dhr. Remco Hoffmann

Accommodatie

Onbekend

Opstelling VDZ 1 (zon)

Zondag 26 november speelde VDZ uit tegen de nummer 3 Grol 1. Vorig seizoen waren VDZ en Grol ook al aan elkaar gewaagd, beide teams wonnen hun thuiswedstrijden met 1-0. De hoofdtrainer Habib al Mohsinawi startte de wedstrijd met twee debutanten in de basis, te weten: keeper Kwint Ceelen (JO19-1) en Jasper Nuininga, die tot op heden wedstrijdritme heeft opgedaan in het tweede elftal. De trainer kon ook weer beschikken over Pieter Middeldorp en Stijn van Gent, die beiden na lang blessureleed, weer op de bank van VDZ 1 zaten. Met de nipt verloren wedstrijd tegen SC Rheden in het achterhoofd reisde VDZ af naar Groenlo.

Op het regenachtige sportpark Den Elshof in Groenlo werd om 14.30 uur afgetrapt:

VDZ startte wederom uitstekend aan de wedstrijd. In Arnhem waren de wedstrijddoelstellingen goed met elkaar doorgenomen en werden prima uitgevoerd. De tegenstander Grol werd op de afgesproken wijze vastgezet en de bal werd snel veroverd. Het leidde overigens aan beide zijden tot weinig kansen. Tegen de verhouding in scoorde Grol aan het einde van de eerste helft de 1-0, echter de assistent scheidsrechter Willy van Schieveen (die VDZ 1 te hulp schoot wegens afwezigheid van onze vaste assistenten) zag hierin een buitenspelsituatie. Dit werd door de goed leidende scheidsrechter overgenomen. VDZ ging met 0-0 maar met een goed gevoel richting de kleedkamer.

De start van de tweede helft was identiek aan de eerste en leidde in de 62e minuut tot de verdiende 0-1. Jasper Lurvink kwam aan de rechterzijde door en gaf een prima pass op Max Burgers die zich vrij speelde en met een prima schot in de verre hoek de doelman passeerde. Lang heeft VDZ hiervan niet kunnen genieten, de beste man van Grol (aanvoeder Michel Kamphuis) nam Grol op sleeptouw en gaf in de 66e minuut een voorzet op maat die hun spits in de kruising kopte. VDZ was hierdoor niet van slag, want nog geen twee minuten later werd Marijn in de 16 meter neergelegd; een zuivere penalty!. Max Burgers nam de verantwoordelijkheid, maar miste jammerlijk. Géén voorsprong dus en het ongelofelijke gebeurde; geen minuut later lag de bal aan VDZ-zijde in de goal. Weer keek VDZ tegen een achterstand aan direct na een situatie waarin zij op voorsprong hadden kunnen komen. Met nog 20 minuten op de klok richtte VDZ zich op om minimaal de gelijkmaker te scoren met de inmiddels ingevallen Pieter Middeldorp. Er werd in de laatste fase van de wedstrijd, naast goed voetbal, ook strijd en passie op de grasmat gelegd. In de 83e minuut veranderde de hoofdtrainer Habib al Mohsinawi van tactiek, hiervoor was wel een dubbele wissel noodzakelijk; de twee vleugelverdedigers Jasper Lurvink en Tom Frequin werden gewisseld voor Thom van Middelaar en Michael van Schieveen. Dit leidde in de 88e minuut tot de gelijkmaker. Op aangeven van Max Burgers, die na het missen van de penalty zijn rug rechtte, ontving Thom van Middelaar de bal panklaar om in te tikken. De verdiende gelijkmaker was een feit. Grol kreeg in de extra tijd nog een kans, echter de inzet spatte uiteen op de lat. Uiteindelijk floot de scheidrechter in de 94e minuut af en het verdiende gelijkspel was een feit.

“VDZ heeft prima gespeeld, afspraken zijn nagekomen en zij hebben na de achterstand karakter getoond om de verdiende gelijkmaker te maken. Het is wel zaak om de vele kansen te benutten, maar dat gaat zeker nog gebeuren. Mijn complimenten gaan tevens uit naar de debutanten, zij hebben het uitstekend gedaan”,  aldus de hoofdtrainer die ook te spreken was over de invalbeurt van Pieter Middeldorp.

In iedergeval zijn er voldoende aanknopingspunten om mee te nemen in de thuiswedstrijd tegen VIOD as zondag 3 december staat om 14.00 uur.