Accommodatie

Onbekend

Opstelling

De tiende competitiewedstrijd speelde VDZ tegen de nr.3 VIOD 1 uit Doetinchem.

De vorige wedstrijd tegen Grol was weer een teken dat VDZ stappen maakt, zowel fysiek als mentaal. En voor deze wedstrijd kon de hoofdtrainer Habib al Mohsinawi weer beschikken over Stijn van Gent en Pieter Middeldorp. Zij startten beiden in de basis. Ook Mathieu Weiss was in de selectie opgenomen, maar begon op de bank. Jelmer van Witteloostuin haakte in de warming-up ad met een mogelijke spierblessure en werd Jochem Zoetbrood gebeld om als reservekeeper aan te sluiten.
Gedeon Geertruida, Roman Venema en Jasper Lurvink speelden met VDZ 2 de topper tegen Spero uit Elst. Helaas werd deze wedstrijd niet gewonnen, maar VDZ 2 heeft een periode titel en blijft zo in de race voor promotie.
Voor de wedstrijd werden de afspraken, op welke wijze tegen VIOD gespeeld zou worden, goed met elkaar doorgesproken. De spelers werden uitgedaagd hun visie op de wedstrijd vooraf te schetsen; de trainer zou de afspraken bewaken.

Met dit in het achterhoofd werd om 14.00 uur afgetrapt op sportpark ‘t Cranevelt.

“ Ik hoefde nauwelijks bij te sturen, de mannen voetbalden zoals afgesproken. Geweldig om te zien hoe zij hieraan uitvoering gaven”, aldus een trotse hoofdtrainer Habib al Mohsinawi.

Het prima spel werd  beloond in de 21 minuut; Max Burgers zette Jasper Nuininga op een fantastische wijze alleen voor de keeper. Jasper aarzelde niet en scoorde in de verre hoek; eindelijk werd een 1 op 1 situatie met de keeper geweldig afgerond. "Hier heeft het de laatste tijd aan ontbroken, en hopelijk geeft dit VDZ vertrouwen", was de gedachte aan de zijlijn. Dit werd wederom door Jasper Nuininga bevestigd in de 28 minuut; nu werd hij door Marijn van der Meer in stelling gebracht. Jasper rondde ook deze situatie af met een prima goal en kreeg VDZ de welverdiende beloning voor het uitstekende positiespel. In het laatste kwartier voor de rust is de voorsprong VDZ niet in gevaar gekomen en met deze stand gingen beide teams naar de kleedkamer.

Ondanks het prima spel 'waarde het spook' zoals tegen Rheden nog wel rond; in deze wedstrijd werd een 1-3 voorsprong binnen tien minuten omgebogen in een 4-3 achterstand. Om dit te voorkomen  was de afspraak om geduld te bewaren en compact te blijven spelen aangezien er een aanvalsgolf van VIOD te verwachten viel. Het positiespel van VDZ was ook nu weer prima verzorgd; er werden bijna geen kansen weggegeven. Sterker nog, VDZ werd in de omschakeling al een paar keer gevaarlijk. In de 68e minuut werd Max Burgers gelanceerd met een lange bal van Desney Jansen; Max faalde niet in de 1 op 1 situatie met de keeper en rondde deze kans geweldig af. Wat een opluchting was deze goal voor VDZ, in plaats van een aansluitingstreffer te incasseren werd een marge van 3 goals op het scorebord gezet, met nog ongeveer 20 minuten te spelen......

VIOD deed er in deze sportieve wedstrijd alles aan om een goal te forceren, echter zonder succes en zelfs in de 79e minuut werd het nog erger voor de bezoekers, Joris Schemkes onderschepte de bal in op het middelveld en via een kaats met Pieter Middeldorp schoot Joris de bal fantastisch vanaf zo'n 25 meter strak in de kruising 4-0 !!. VDZ gaat deze wedstrijd niet meer verliezen, was de gedachte......

Het moet gezegd worden VIOD gaf geen moment op in deze wedstrijd en dit leidde, na slordig balverlies op het middelveld, tot een prachtige goal. De bal werd van ongeveer een meter of 20 buiten bereik van Kwint Ceelen in de bovenhoek geschoten en het werd zelfs nog 4-2 na een verdedigende fout. Met nog een paar minuten op de klok werd deze wedstrijd uitgespeeld en stond er een dik verdiende uitslag op het scorebord van VDZ. Wel jammer van de tegendoelpunten, dit blijft een punt ter verbetering.

Met deze winst in het achterhoofd kan worden toegewerkt naar de stadsderby tegen de koploper MASV op zondag 10 december as. om 14.00. Locatie: Sportpark Malburgen-West.