dhr. M.C. Verweij

Accommodatie

Onbekend

Opstelling VDZ 1 (zon)

Zondag 25 februari jl. speelde VDZ om 14.00 uur tegen koploper MASV. Voor VDZ zou winst de koppositie in de stand om de periodetitel flink versterken, gezien het komende programma tegen FC Trias en Keijenburgse Boys. Zij staan resp. 13e  en 12e op de huidige ranglijst. De wedstrijd van concurrent Genderingen uit bij AD’69 was afgelast en zal voor het einde van de 2e periode moeten worden ingehaald. Vervolgens speelt Genderingen nog uit tegen DCS en vervolgens thuis tegen MASV. Een lastig programma. VDZ heeft de periodetitel nog in eigenhand. Wij hopen op veel publiek bij deze belangrijke wedstrijden.

Tegen MASV kon hoofdtrainer Habib al Mohsinawi niet beschikken over: Pieter Middeldorp en Soufian Arjoch (langdurig geblesseerd) en Marijn van der Meer ( vrijwilligerswerk in Tanzania).

De spelers Arwin Pherai, Roman Venema, Thom van Middelaar en Stijn van der Weerd speelden met VDZ tegen Alverna 2. Stijn van der Weerd sloot in de 2e helft nog aan bij VDZ1.

Op een heel erg koud en winderig sportpark Malburgen –West werd om 14.00 uur afgetrapt:

VDZ speelde in dezelfde formatie als de laatste wedstrijden. Alleen Michael van Schieveen en Jasper Lurvink werden om tactische reden van positie gewisseld. In de eerste 30 minuten heeft VDZ verzuimd om zeker op 2-0 voorsprong te komen in een wedstrijd die verder gelijk opging. En zoals al vaker is voorgekomen scoorde de tegenstander naar het missen van de kansen. In de 32e minuut sprintte de snelle linksbuiten het halve veld over, gaf een mooie voorzet af en de bal werd geweldig tegendraads over de prima keepende Kwint Ceelen gekopt; 0-1. VDZ gaf aan dat er nog niet veel aan de hand was en er nog voldoende tijd was om de stand te keren. Die kansen kwamen er dan ook; een afgekeurde goal wegens (heel nipt) buitenspel en werden diverse inzetten van VDZ uitstekend gepareerd door de keeper van MASV.  Met 1-0 gingen de ploegen naar de kleedkamers.

In de tweede helft had MASV het meeste balbezit, en door VDZ werd op de counter geloerd. In de 55e minuut werd balverlies op de middellijn door MASV in de omschakeling afgestraft; 0-2. Hierna werden er over en weer weinig kansen gecreëerd. Tot in de 80e minuut wederom een doelpunt van VDZ werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. VDZ probeerde er nog alles aan te doen om de aansluitingstreffer te maken, maar het zat er niet meer in. “Met 2-0 verliezen van de koploper is geen schande en wij spelen nog twee “finales” om de periodetitel. Wij hebben het zelf in de hand”; aldus Habib al Mohsinawi.

Zondag 4 maart as. speelt VDZ om 14.00 uur tegen FC Trias op het sportpak ’t Huitinkveld te Winterwijk.