Dhr. R.W. van Ewijk

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

De elfde competitiewedstrijd speelde VDZ tegen PAX uit Hengelo. De hoofdtrainer Habib al Mohsinawi startte op een na met dezelfde elf als tegen VIOD , deze wedstrijd werd met 4-2 gewonnen. Tegen PAX werden de vorige wedstrijden in de competitie 2016-2017 beide keren verloren, dus VDZ stond op scherp. De trainer Habib al Mohsinawi heeft nog steeds geen beschikking over de geblesseerde spelers Kars Deutekom (enkel), Stijn van der Weerd (schouder), Arwin Pherai (lies), Soufian Arjoch (rug) en Niek Meijer (enkel). Gedeon Geertruida en Stijn van Gent zijn afwezig in verband met vakanties.
Mooi om te melden is dat talent Daniël Hammink (JO19-1) zijn debuut in het eerste van VDZ maakte. Daniël maakt ook deel uit van het talentvolle team O23 jaar, dat ook onder leiding van de trainer van VDZ 1 staat.

Het hoofdveld was, ondanks het weer, prima bespeelbaar en met de winst van de vorige wedstrijd tegen VIOD (4-2) was er voldoende vertrouwen aanwezig om tegen PAX de goede lijn door te trekken.

Met dit in het achterhoofd werd om 14.00 uur afgetrapt op het sportpark ‘t Cranevelt.

VDZ speelde een prima eerste helft, maar was slordig met de eindpassing. Hierdoor ontstonden er weinig kansen, dit gold overigens ook voor PAX. Desondanks was het een leuke eerste helft om naar te kijken met veel mooie combinaties en een hoog tempo. Dit was mede te danken aan het aanvallend ingestelde PAX en met een 0-0 ruststand ging VDZ met een goed gevoel richting de kleedkamer.

In de tweede helft kwam PAX feller uit de kleedkamer dan VDZ, binnen 1 minuut na het fluitsignaal stond VDZ al met 0-1 achter. Een voorzet, van de prima spelende linksbuiten van PAX, werd met een rake kopbal in het doel geknikt.
Goed om te zien hoe de jonge equipe van VDZ deze tegenslag oppakte en er vol op de aanval werd ingezet. Direct na de goal schoot Marijn van der Meer net over het doel van PAX, maar in de 53e minuut werd Jasper Nuininga, na een prima combinatie, onreglementair in de 16 meter gevloerd. Zoals altijd nam Pieter Middeldorop de verantwoording voor de toegekende strafschop en schoot de bal onberispelijk in; 1-1!.
Dit was voor VDZ het signaal om door te drukken. Dit resulteerde in een paar prima kansen voor Max Burgers en voor de inmiddels ingevallen Mathieu Weiss, maar de keeper voorkwam een voorsprong met een tweetal prima reddingen.
In de 74e minuut werd Mathieu, wederom door een prachtige lange pass van Daan van der Held, alleen voor de keeper gezet. Mathieu maakt deze kans met een kopbal over de keeper heel slim af en zette VDZ op een verdiende voorsprong van 2-1. In de 81e minuut maakte Marijn van der Meer er met een prima schot 3-1 van, op aangeven van Mathieu Weiss.
Met nog tien minuten op de klok leek er geen vuiltje aan de lucht, echter een schot werd van richting veranderd en belandde achter Kwint Ceelen; 3-2.Ondanks dat het nog even spannend was, werd de wedstrijd verder gecontroleerd uitgespeeld. VDZ sleepte hiermee de verdiende tweede overwinning op rij in de wacht en staat er momenteel goed voor in de strijd om de 2e periode titel.

Met deze 2 winstpartijen in het achterhoofd gaan wij de winterstop in. Er staan in de maand januari  drie oefenwedstrijden gepland (kijk voor de data op de VDZ site). Alle oefenwedstrijden worden uit gespeeld tegen Millingen, DIO’30 (onder leiding van Stefan Hoogsteder; de voormalige hoofdtrainer van VDZ) en OVC, ter voorbereiding op de 1e competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft. Dan spelen wij uit tegen de huidige nr. 5 OBW 1 uit Zevenaar. Deze wedstrijdstrijd wordt gespeeld op 28 januari 2018 om 14.30 uur op het sportpark Hengelder.