Dhr. G. de Graaf

Accommodatie

Onbekend

Opstelling VDZ 1 (zon)

Op zondag 28 januari 2018 speelde VDZ haar eerste competitiewedstrijd, in de tweede helft van het seizoen, uit tegen OBW uit Zevenaar. Met hun eveneens hele jonge ploeg stond OBW, met één verlieswedstrijd minder, drie 3 punten boven VDZ. Na de winterstop, waarin door VDZ een drietal oefenduels werden afgewerkt, was dit een mooie wedstrijd om naar uit te kijken.

De hoofdtrainer Habib al Mohsinawi kon niet beschikken over de geblesseerde spelers Stijn van der Weerd (schouder), Mathieu Weiss (hamstring), Pieter Middeldorp (voet), Soufian Arjoch (rug), Desney Jansen (ziek).
Kars Deutekom, Niek Meijer en Arwin Pherai konden na een lange periode van afwezigheid weer plaatsnemen op de bank.

Op sportpark Hengelder werd 14.30 uur afgetrapt:

VDZ begon uitstekend aan de wedstrijd met goed positiespel en met de prima wijze van druk zetten, zoals in de voorbespreking door het team zelf was afgesproken. Door deze speelwijze kon de bal snel worden veroverd en werden de lopende spelers, zoals Max Burgers, Marijn van der Meer, Michael van Schieveen en Jasper Nuininga via het middenveld  prima aangespeeld. Dit leidde in de In de 22e minuut tot een heerlijke goal van Jasper N. Op aangeven van Max schoot Jasper met een geweldige volley raak. Het leek een heerlijke middag voor VDZ te worden, want in de 39e minuut schoot Stijn van Gent, op aangeven van Joris Schemkes,raak; 0-2. Geen vuiltje aan de lucht; de tactiek werkte!. Dit werd drie minuten later bevestigd door Michael van Schieveen die, op aangeven van Jasper N., prima doorging in de zetien-meter en met een droge schuiver de doelman van OBW het nakijken gaf. Met 0-3 op het scorebord ging VDZ naar de kleedkamer.

In de tweede helft begon OBW de lange bal te hanteren. VDZ had hier moeite mee en gaandeweg de wedstrijd gingen zij steeds meer achteruit verdedigen. Wel loerde VDZ nog op de counter en werd bijna beloond op de 0-4 maar Max schoot de bal echter snoeihard in het zijnet. De ploeg van OBW gaf niet op een zette alles op alles om te scoren; in de 70e minuut was het dan ook raak. Met een prima schot kwamen zij op 1-3, en tien minuten later werd vanuit een vrijetrap aan de rand zestien de bal in een keer achter Kwant Ceelen geschoten. Met nog 10 minuten op de klok werd van VDZ nog "alle hens aan dek" verlangd.  Met 'hangen er wurgen' hielden zij stand en het verlossende fluitje kwam in de 93e minuut. De driepunten zijn hier veroverd in een wedstrijd met twee gezichten, maar gelukkig in het voordeel van VDZ.

Nu is het zaak om, met één gelijkspel en drie overwinningen op rij in de competitie, deze lijn vast te houden. VDZ speelt op 4 feruari 2018 thuis tegen Groessen om 14.00 uur op sportpark ’t Cranevelt.