dhr L. Hermsen

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Zondag 4 februari 2018 speelde VDZ thuis tegen Groessen. Dit was een belangrijke wedstrijd gezien de stand om de 2e periodetitel.
De hoofdttrainer Habib al Mohsinawi kon niet beschikken over de geblesseerde spelers Pieter Middeldorp, Soufian Arjoch en Stijn van der Weerd. Kars Deutekom, Roman Venema en Thom van Middelaar speelden met VDZ 2 tegen OBW 2 . Niek Meijer maakte zaterdag speelminuten bij JO-19-1. De spelers Desney Janssen, Mathieu Weiss en Arwin Pherai konden weer aansluiten bij de selectie en begonnen op de bank evenals Bas Meurs die aansloot vanuit VDZ 2.

Op een zonnig maar koud sportpark ‘t Cranevelt werd om 14.00 uur afgetrapt:

Zoals voor de wedstrijd binnen het team was afgesproken, wachtte VDZ geduldig af op welke wijze Groessen de opbouw zou gaan verzorgen. Belangrijk was om op de juiste momenten druk te zetten en in de omschakeling de lopende VDZ spelers achter de laatste linie van Groessen te bereiken. De eerste twintig minuten wachtte VDZ rustig af en zagen dat de opbouwers van Groessen op een gegeven moment niet meer wisten hoe hier mee om te gaan. Op dat moment hapte VDZ gretig toe door in hoog tempo druk te zetten en in de omschakeling de 1-0 te maken. In de 24e min scoorde Jasper Nuininga, op aangegeven van Gedeon Geertruida die de bal panklaar aangaf  aan Jassper om in te tikken. Met eenzelfde strijdwijze werd in de 31e minuut de 2-0 op het scorebord gezet. Max Burgers kreeg de bal achter de verdediging van Groessen op maat van Jasper Nuininga en scoorde een schitterende goal.
Vijf minuten later was het wederom raak, Jasper Nuininga scoorde zijn tweede goal op aangeven van onze captain Joris Schemkes; 3-0. Het geduld en het goede positiespel leverden in een half uur drie prima goals op. En binnen 40 minuten zelfs de 4-0. Het was weer Max Burgers die dit doelpunt voor zijn rekening nam. Hij kreeg de bal van Jasper Nuininga, die niet zelfzuchtig was om zijn hatrick te maken, om in te tikken. “ Dit typeert ook dit team. Zij zijn bereid om ‘vuile meters’ voor elkaar te maken en gunnen elkaar de goals. Het is een heel hecht team aan het worden”, aldus een trotse trainer.
Voor Groessen zat de wedstrijd er na 40 minuten al feitelijk op. Dit werd nogmaals bevestigd in de 47e minuut. Marijn van de Meer scoorde, op aangeven van onze captain Joris Schemkes, werkelijke met een schitterende lob in de verre kruising. Marijn, die 6 feruari 2018 voor een week of vijf naar Tanzania vertrekt om daar een voetbal project te begeleiden,  speelde zijn “ afscheidswedstrijd" en kreeg evenals Joris een publiekswissel in respectievelijk de 65e en 75e minuut.

Na de 5-0 was de wedstrijd gespeeld en was het aanzien niet meer waard omdat Groessen ook niet meer voetbalde en VDZ niet meer bij machte was om nog meer goals te maken..

Het was een dik verdiende overwinning en natuurlijk zijn er uiteraard altijd nog verbeterpunten waar aangewerkt kan gaan worden in de komende periode.

De eerste mogelijkheid is op dinsdag 6 feruari. VDZ oefent dan thuis om 20.30 uur tegen DVOV 1.

In de competitie is de stand om de periode titel is zeer spannend; VDZ staat aan momenteel aan kop en hoopt met de wedstrijd tegen AD’69 op 18 februari as. deze koppositie te prolongeren. De competitiewedstrijd vangt aan om 14.00 uur op sportpark ’t Cranevelt. Wij hopen dat er veel supporters aanwezig zullen zijn.