Dhr. A.R. van Beek

Accommodatie

Onbekend

Opstelling VDZ 1 (zon)

Op zondag 11 maart 2018 speelde VDZ  uit tegen de Keijenborgse Boys. Voor VDZ een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om de 2e periodetitel. Bij winst heeft VDZnog alles in eigen hand en als VDZ de inhaalwedstrijd tegen FC Trias de volle winst pakt, dan is de 2e periodetitel een feit. Het is nog niet bekend wanneer deze belangrijke pot wordt ingehaald.

Voorafgaande aan de wedstrijd tegen K'Boys werd het “strijdplan” doorgenomen en de mannen hoefden niet verder te worden overtuigd hoe belangrijk deze wedstrijd was. Met dit in het achterhoofd werd er afgereisd naar Keijenborg (gemeente Bronckhorst).

De hoofdtrainer Habib al Mohsinawi kan nog steeds niet beschikken over de lang geblesseerde Pieter Middeldorp. Marijn van der Meer is nog in Tanzania en keeper Arwin Pherai kon weer minuten maken bij VDZ 2. Jochem Zoetbrood (JO17-1) was als reservekeeper aan de selectie toegevoegd.

Op sportpark Keijenborgse Boys werd om 14.00 uur afgetrapt:

VDZ begon zoals afgesproken sterk aan de wedstrijd, van het gewoonlijk verzorgd opbouwen was op dit veld geen sprake. De ballen werden bij spelhervattingen direct op Mathieu Weiss en of Max Burgers gespeeld en vanuit het middenveld werd getracht de spelers van VDZ achter de laatste linie van K’Boys te bereiken. Ondanks het slecht bespeelbare veld werd er regelmatig nog prima gecombineerd  en het leidde in de eerste 20 minuten tot zeker 4 grote kansen die helaas niet werden benut. Tot in de 36 minuut Jasper Nuininga die de bal, na een prachtige steekbal van Max Burgers, snoeihard in de bovenhoek volleerde; 0-1. Opluchting alom bij de spelers en staf; dat zag je ook op wijze waarop de spelers elkaar opzochten na dit doelpunt. Zij waren écht gebrand op een overwinning, mooi om te zien!!.
In de 40e minuut werd na een verdedigend fout een speler van K’Boys in de 16 meter gevloerd door Tom Frequin. De scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de 11 meter. De strafschop werd hard ingeschoten, alhoewel Kwint er nog geweldig bij zat. Hij koos de juiste hoek en raakt de bal zelfs nog aan maar hier was geen houden aan; 1-1. Met deze stand werd er gerust.

De tweede helft begon VDZ wederom goed en was weer de bovenliggende partij. Voor K’Boys was het tegenhouden en dat deden zij op, zeg maar, een mannelijke wijze. De VDZ’ers hielden hun koppies erbij en konden de tackels redelijk goed ontwijken. Ondanks het vele balbezit,  leidde dit nog niet echt tot grote kansen. Tot in de zestigste minuut Joris de bal van lange afstand op doel schoot en Max er als de kippen bij was om het laatste zetje te geven; 1-2!. VDZ beloonde zichzelf voor het geduld en vertoonde spel. Zij bleven opzoek naar de 1-3 en gaven verder geen tot  weinig kansen weg. De beslissende treffer werd in de 85e minuut door Max op het scorebord gezet. Op eigen helft onderschepte Michael van Schieveen de bal op een geweldige wijze en een speelde de bal prima in op Jasper Nuininga. Jasper bediende Max Burgers op maat in de zestien meter en  hij scoorde de 1-3. De ontlading was groot bij de spelers, staf en supporters.

“De tactiek is voortreffelijk door de spelers uitgevoerd. Daarnaast waren zij er echt op gefocust om te winnen; dit is en groot complimement waard. Met nog een wedstrijd te winnen tegen FC Trias kan de 2e periodetitel een feit zijn en dat zou een geldige beloning zijn voor iedereen die hier hard voor gewerkt hebben ”, aldus de trotse trainer Habib al Mohsinawi.

Op zondag 18 maart 2018 staat de thuiswedstrijd tegen Genderingen op de kalender. Bij winst kruipt VDZ ook steeds hoger op de competitieranglijst.
De aftrap is om 14.00 uur op sportpark ’t Cranevelt.