Dhr. H. Hofman

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Zondag 18 maart 2018 speelde VDZ thuis tegen directe concurrent Genderingen. Voor VDZ was het belangrijk om de goede reeks door te zetten en nu ook naar de ranglijst te kijken. Het staat allemaal dicht bijelkaar en VDZ staat nu op een gedeelde vijfde plek en driepunten achter nr twee DCS en vijf punten achter op MASV. Deze beiden teams hebben zondag verloren. Volgende week staat de topper uit tegen DCS 1 op de agenda. Het gaat nog spannend worden; zowel in de competitie als voor de 2e periodetitel. De KNVB heeft inmiddels de datum gepland waarop VDZ 1 tegen FC Trias de wedstrijd gaat inhalen die van belang is voor de periodetitel. Bij winst is de periode titel binnen.

Deze inhaalwedstrijd staat geplan op 6 mei as. te Winterswijk.

In de wedstrijd tegen Genderingen kon hoofdtrainer Habib al Mohsinawi nog steeds niet beschikken over Pieter Middeldorp, die hopelijk in april weer kan gaan trainen. Mathieu Weiss heeft last van de hamstring en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Voor Marijn van der Meer, die gelukkig weer gezond terug uit Tanzania is gekomen, was een plekje op de bank gereserveerd.

Op het zeer koude sportpark t Cranevelt werd om 14.01 uur afgetrapt nadat één minuut stilte in acht werd genomen ter nagedachtenis van het overlijden van de broer van VDZ speler Gedeon Geertruida en dhr. Harry Meijer.
Na deze indrukwekkende stilte begon VDZ zoals de afgelopen reeks weer sterk aan de wedstrijd. De tegenstanders hadden de eerste twintig minuten geen enkel vat op de tactiek van VDZ. De bal werd door goed drukzetten snel veroverd en via prima combinaties werd VDZ al snel gevaarlijk voor de goal. De beloning kwam binnen het half uur. Niek Meijer legde de bal vanuit een corner prima op de inlopende Kars Deutekom, die tikte de bal handig achter de doelman; 1-0.
Kort hierna werd Daan van der Held hard neergehaald op het middenveld en dit leidde tot een directe rode kaart voor een van de centrale verdedigers van Genderingen. In de 38e minuut werd het overwicht van VDZ verzilverd. Daan van der Held ging er, na een misverstand in de verdediging, met de bal vandoor. Hij omzeilde de keeper en schoot de 2-0 binnen. En kort voor rust had VDZ de 3-0 kunnen maken en de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar deze kans werd helaas niet benut. Met 2-0 gingen de spelers richting de kleedkamers.
De tweede helft zakte VDZ iets teveel in en werden de afspraken op momenten niet goed uitgevoerd. Hiermee gaven zij Genderingen de kans om met 10 man nog aan een aansluitingstreffer te denken. VDZ kreeg desondanks nog voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar er werd weer slordig met de kansen omgesprongen. En zoals al vaker is gebeurd, scoorde de tegenstander. De aansluitingstreffer werd in de 82 minuut gemaakt en zou het dan toch nog verkeerd gaan….? Maar nee, Stijn van der Weerd scoorde de verlossende 3-1 in de 86e minuut op aangeven van Michael van Schieveen. Hiermee werd de wedstrijd verdiend gewonnen en de goede reeks doorgezet.

Op zondag 25 maart 2018 staat de uitwedstrijd tegen de nummer twee DCS 1 de kalender. Bij winst kruipt VDZ ook steeds hoger op de competitieranglijst.

De aftrap is om 14.30 uur op sportpark Hengelder te Zevenaar.