Dhr. G. de Graaf71

Accommodatie

Onbekend

Opstelling VDZ 1 (zon)

VDZ 1 trad, in de inmiddels achttiende competitiewedstrijd, tegen DCS aan zonder de geblesseerde Pieter Middeldorp. Pieter die vorige jaar op zijn verjaardag maar liefst 5x scoorde uit bij DCS. In deze inmiddels historische wedstrijd werd een 2-0 voorsprong van DCS  in een 3-7 overwinning voor VDZ omgezet. DCS was gewaarschuwd ondanks dat Pieter er helaas niet bij kon zijn. Mathieu Weiss werd uit voorzorg aan de kant gehouden omdat zijn hamstring blessure nog niet voldoende  is hersteld. Ondanks deze tegenvallers reisde VDZ met goede moed af naar Zevenaar gezien het vertrouwen, wat als gevolg van de winst in de laatste wedstrijden, was getankt. Bij winst zou VDZ gelijk komen met DCS en mee kunnen dingen naar een plek in de top 3.

Met dit in het achterhoofd werd om 14.30 uur afgetrapt.

VDZ startte prima aan de wedstrijd zoals afgesproken;  afwachtend en toeslaan in de omschakeling. Door deze speelwijze werd de slag op het middenveld geleverd.  VDZ creëerde toch een aantal goede mogelijkheden maar in de eindfase lieten wij het liggen. Tot meer dan deze mogelijkheden  kon VDZ niet komen omdat DCS natuurlijk een prima ploeg heeft die zich niet zomaar laat verrassen. Daarentegen stond ook VDZ prima opgesteld en hierdoor creëerde ook DCS niet veel in de eerste helft en met deze stand gingen de ploegen de rust in. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, tot in de 71e minuut DCS met een schitterend afstandschot de 1-0 op het scorebord zette. Dit kwam wel ff aan bij VDZ die op het middenveld er alles aan moesten doen om DCS af te stoppen. In de 80e minuut gooide DCS de wedstrijd op slot met de 2-0 uit een corner en pas vanaf dat moment werd VDZ aanvallend weer sterker en creëerde nog kansen op de aansluitingstreffer maar het zat er absoluut niet in voor de aanvalslinie van VDZ op deze speeldag in Zevenaar

“ Een teleurstellend resultaat maar de jongens hebben er alles aan gedaan en wilden hier graag winnen. Dat is niet gelukt en natuurlijk is dit jammer maar wij kunnen wij ons nog steeds richten op een prijs door op 6 mei as de periodetitel te pakken uit tegen FC Trias. En nogmaals ik kan deze talentvolle jonge ploeg alleen maar complimenteren met hun ontwikkelingen tot op heden”, aldus de trainer Habib al Mohsinawi.

Na deze wedstrijd gaat VDZ 1 zich richten op de thuiswedstrijd tegen SC Rheden op zaterdag 31 maart as om 19.00 uur.