Scheidsrechter

Dhr. R. Foget

Accommodatie

Onbekend

Zondag 15 april 2018 speelde VDZ de returnwedstrijd thuis tegen OBW uit Zevenaar. Met hun eveneens hele jonge ploeg staat OBW derde op de ranglijst en kan zelfs nog voor het kampioenschap gaan. Ook is OBW nog een directe concurrent in de race om de 2e periodetitel. De uitwedstrijd werd door VDZ met 2-3 gewonnen en de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Met dit in het achterhoofd keek VDZ uit naar deze wedstrijd.

Trainer Habib al Mohsinawi had de beschikking over dezelfde selectie als vorige week tegen DUNO en VVO. Jelmer van Witteloostuin was wederom bereid om als reservedoelman op de bank plaats te nemen.

Op sportpark ’t Cranevelt werd om 14.00 uur afgetrapt:
VDZ begon scherp aan de wedstrijd en stond positioneel zeer goed. De bal werd snel veroverd en hierdoor kon de aanvalslinie door het middenveld snel worden aangespeeld. Ondanks dat er niet heel veel kansen werden gecreëerd was VDZ in de eerste 25 minuten de bovenliggende partij. De wedstrijd had een hoog tempo en er werd af en toe heel erg goed gecombineerd.  VDZ creëerde iets meer kansen dan OBW, echter zij waren effectiever in de afronding. In de 25 minuut werd een van de twee kansen benut. Geheel tegen de verhouding in werd de bal uit een corner ingekopt en keek VDZ tegen weer eens tegen een achterstand aan. Na deze goal bleef VDZ naar voren voetballen maar de eindpass kwam niet aan. Wel waren er nog een of twee prima doelkansen die helaas niet werden benut. Met 0-1 op het scorebord ging de beide ploegen naar de kleedkamer.

De tweede helft kwam VDZ weer goed uit de startblokken. Dit resulteerde in de 51e minuut tot een strafschop voor VDZ als gevolg van een handsbal. Mathieu Weiss nam de verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk in; 1-1 met nog bijna veertig minuten te spelen. Kort daarna werd Max Burgers in de zestien gevloerd echter de leidsman zag hierin geen strafschop, in tegenstelling tot alle VDZ-ers. De ploeg van Habib al Mohsinawi bleef opzoek naar de volgende treffer maar werden door een fout in de 62e minuut verrast; in een twee tegen een situatie werd de 1-2 op het scorebord gezet. En in de 72e en 73 minuut werd de wedstrijd beslist met 1-4 op het scorebord.
Max Burgers werd door Stijn van der Weerd nog wel op zijn wenken bedient en hij kon de 2-4 maken. Dit was dan ook de eindstand. Deze uitslag geeft wel een vertekend beeld van deze wedstrijd; de ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en speelden goed.

Volgende week staat er weer een hele mooie wedstrijd op de kalender tegen VIOD, een van de beste voetballende ploegen in deze competitie. Dit ligt VDZ wel en wij zien kansen om wederom van VIOD te winnen, immers thuis werd er met 4-2 gewonnen.

Deze wedstrijd wordt op 22 april as. gespeeld om 14.00 uur op sportpark Dichteren te Doetinchem.