VDZ speelt in uitwedstrijd gelijk tegen PAX 2-2

Scheidsrechter

Dhr. C. Donners

Accommodatie

Onbekend

Op 20 mei jl. speelde VDZ de voorlaatste competitiewedstrijd uit tegen PAX Hengelo. Thuis werd  met 3-2 gewonnen. De wedstrijden in het vorige seizoen werden beiden verloren dus VDZ was gewaarschuwd tegen deze ploeg.

Met dit gegeven werd om 14.00 uur afgetrapt in Hengelo.

VDZ stond niet goed in de eerste helft, de linies waren te groot en de omschakeling verliep te traag. Enerzijds te begrijpen gezien de temperatuur maar anderzijds werden gewoonweg de afspraken niet nagekomen. De uitgestippelde speelwijze kon niet op de mat worden gelegd, zeker niet in de eerste helft. In de 8e minuut maakt Daan hands, net voor het zestien meter gebied, tijdens het controleren van de bal op het hobbelige veld. De vrije trap werd in een woord fantastisch in de korte hoek achter de kansloze Kwint geschoten.; 1-0. Weer keek VDZ tegen een achtertand aan en het was niet best wat VDZ in de eerste helft liet zien.

Zoals wel vaker werd in de rust het een en ander met elkaar besproken en na de rust zagen wij weer een VDZ die de geplande speelwijze uitvoerde. Het kwam heel goed uit dat Marijn van der Meer dit sein gaf in de 46e minuut. Hij scoorde de gelijkmaker op aangeven van Jasper Nuininga. VDZ speelde vele malen beter en winst was het oogmerk in deze wedstrijd. Helaas werd VDZ in de counter verrast en scoorde PAX de 2-1. VDZ bleef het proberen en de kansen kwamen er, echter hadden wij geen geluk bij het afwerken. Tot in de 85e minuut Jasper Nuininga, op aangeven van Niek, met een volley in de korte hoek de prima doelman van PAX verschalkte. De verdiende gelijkmaker stond op het scorebord; 2-2.
Op aangeven van de trainer ging VDZ vol voor de winst, Stijn van Gent werd als extra spits ingezet en dit leidde nog bijna tot winst. Het bleef bij 2-2 en hierin kon iedereen zich wel vinden.
De “winst” voor deze jonge ploeg is dat wij hier niet hebben verloren. Vorig seizoen gingen wij hier met lege handen naar huis. Dit zijn stappen in de goede richting voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie op 3 juni as. waar iedereen zich voor aan het opladen is. Maar eerst de laatste competitiewedstrijd op 27 mei as. tegen MASV thuis op sportpark ’t Cranevelt. Aanvang 14.00 uur.