Dhr. M. Arnoldus

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Zondag 27 mei jl. speelde VDZ tegen de nummer 2 MASV. Voor VDZ stond deze wedstrijd in het teken van een sportieve revanche. De uitwedstrijd werd met 2-1 verloren. MASV moest om kampioen te worden met ruime cijfers winnen van VDZ maar waren tevens afhankelijk van de uitslag van het Zeveraars onderonsje tussen DCS en OBW. Bij winst door OBW maakte MASV nog een kleine kans op het kampioenschap en er werd vooraf aangegeven dat zij hier vol voor zouden gaan. VDZ was gewaarschuwd maar wilden laten zien dat zij zeker zijn opgewassen tegen ervaren ploegen uit de top van de competitie.
Tegen MASV kon hoofdtrainer Habib al Mohsinawi niet beschikken over: Kars Deutekom, Marijn van der Meer en Arwin Pherai. Jelmer van Witteloostuin hielp VDZ 1 weer uit de brand door als reservedoelman aan te sluiten. De selectie was blij dat Pieter Middeldorp weer minuten zou kunnen maken na een hele lange afwezigheid door een slepende blessure.

Op een warm en druk sportpark ’t Cranevelt werd om 14.00 uur afgetrapt:
VDZ speelde het spel wat er de laatste weken steeds beter is ingeslepen. Nu in de hoop dat er vanaf minuut één uitvoering aan de spelwijze zou worden gegeven. Tot genoegen van iedereen werd vanaf het fluitsignaal uitvoering gegeven aan de tactiek zoals afgesproken en waar de laatste wedstrijden niet mee werd verloren. Sterker nog deze speelstijl heeft VDZ tot periodekampioen gemaakt. Vereist bij deze speelwijze is dat iedereen hieraan uitvoering geeft en er uiteraard vanuit de omschakeling wordt gescoord. Met name aan het laatste ontbrak het VDZ meerdere malen, ondanks de vele gecreëerde kansen.

In de 10e minuut kwam MASV op voorsprong door een misverstand in de verdediging; de bal ging via een voet van de verdediging over Kwint Ceelen heen: 0-1. VDZ liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en binnen één minuut stond de gelijkmaker op het score-bord 1-1. Mathieu Weiss ronde geweldig af na een prima voorzet van Michael van Schieveen. Vanaf dat moment speelde VDZ zeer goed, echter de ervaren spelers van MASV straften de kleine foutjes direct af en in de 34 minuut was het weer raak; met een droge knal werd Kwint verrast; 1-2. De mannen van VDZ hadden nog steeds het idee dat zij dit tij konden keren, zelfs na de 1-3. De derde goal werd vanuit een corner ingekopt, na een “assist” van een VDZ speler.
De VDZ-ers bleven rustig en pakte het spel waarmee zij waren gestart weer prima op en dit leidde in de 44e minuut tot de aansluitingstreffer door Jasper Nuininga. Op aangegeven van Niek rondde hij geweldig af.
Met deze stand gingen de beiden teams de rust in.

In de rust bleek dat OBW met 1-3 voorstond bij DCS en er dus kansen lagen voor MASV om alsnog kampioen te worden maar dan moest er nog minstens vijf keer worden gescoord.

Na de rust waren de mannen van VDZ er op gebrand om de gelijkmaker te maken en zelfs de volle winst te pakken. MASV drukte door en creëerde een aantal kansen waarbij VDZ goed wegkwam; de paal, de lat en de uitstekend keepende Kwint stonden MASV in de weg om verder uit te lopen. VDZ bleef in deze fase overeind, iets waaruit de ontwikkeling van deze jonge ploeg terug is te zien.

In de 75 minuut was het dan zover: Pieter maakte, onder luid applaus van de spelers en de VDZ-aanhang,  na een hele lange periode van afwezigheid zijn rentree. Hij oogde gretig en VDZ ging onder zijn aanvoering weer vooruit voetballen en creëerde en aantal kansen maar stuitte wederom op de zeer goede goalie van MASV. In de 77e minuut werd Gedeon Geertruida in de zestien aangespeeld en werd door een verdediger aan zijn shirt omver getrokken. De prima leidende scheidsrechter twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Mathieu Weiss nam de verantwoordelijkheid en schoot de strafschop onberispelijk in; 3-3.

Inmiddels was ook al duidelijk geworden dat de tussenstand in Zevenaar 3-3 was geworden en met nog zo’n tien minuten op de klok was er voor MASV, tegen dit VDZ, geen beginnen aan om met ruime cijfers te winnen en rechtstreeks promotie af te dwingen. Deze stand was dan ook de eindstand en beide teams gaan zich voorbereiden op de nacompetitie. Voor VDZ was het een goede generale voor het komend weekend tegen de nummer 12 uit de 2e klasse I Oost: Concordia-Wehl1.
MASV speelt als 1e periode kampioen tegen DIO’30; de ploeg van de voormalig trainer van VDZ Stefan Hoogsteder. Bij winst door beide teams spelen VDZ en MASV op 10 juni as thuis op sportpark ’t Cranevelt weer tegen elkaar. De winnaar hiervan speelt mogelijk tegen SML of Eldenia. Het wordt spannend in Arnhem: wie promoveert naar de 2e klasse?.

VDZ speelt op 3 juni as uit tegen Condordia Wehl op sportpark De Grindslag te Wehl. Aanvang 14.00 uur.