10 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag 10 september 2017 speelde VDZ1 de tweede bekerwedstrijd uit
bij Ewijk1, na eerdere winst thuis op sc Westervoort (3-0). Deze eerste bekerwedstrijd voor VDZ een redelijk gemakkelijke overwinning en goed om te vermelden is dat Bas Meurs (19jr) zijn officiële
debuut voor VDZ1 maakte. De tweede bekerwedstrijd was de uit tegen 4 e klasser Ewijk1 en ondanks het vertrouwen in de goede afloop moest de hoofdtrainer Habib al Mohsinawi toch nog aardig puzzelen met de opstelling vanwege een volle ziekenboeg namelijk: Stijn van der Weerd (enkel), Joris Schemkes (kuiten knie), Arwin Phersai (lies). Mohamed Isiboukaren en Niek Meijer warenbeiden nog niet wedstrijd fit.
Het team dat aantrad bij Ewijk was dan ook erg jong (gemiddeld 23,5 jr). De jonge talenten Roman Venema (18jr) hij startte centraal op het middenveld en Jochem Zoetbrood (16jr) startte in de basis als vervanger van de geblesseerde Arwin. Op de bank zaten een aantal debutanten te trappelen om hun officiële debuut te maken; Marijn van der Meer, Michael van Schieveen, en Thom van Middelaar, allen 19 jr.

Op een winderig sportpark in Ewijk werd om 14.30 uur afgetrapt;

Reactie van hoofdtrainer Habib al Mohsinawi:
‘wij begonnen erg goed aan de wedstrijd door met name agressief en hoog druk te zetten. Dit leverde ons na 30 seconden al een hele grote kans op die helaas niet werd benut.
Na ca. 20 min werd wederom geweldig goed druk gezet en hierdoor kreeg  Roman een prachtige kans; hij omspeelde de verdediging en ging op de keeper af, maar in plaats van zelf te schieten legde hij de bal breed op de mee opgekomen Max. Helaas kreeg Max de bal onvoldoende onder controle en kon niet afwerken.
Gedurende de gehele wedstrijd was te zien dat Ewijk1 niet van achteruit wilde opbouwen, alle ballen werden lang gespeeld naar hun nummer 9; een erg sterke spits en via hem probeerden zij de aanval te zoeken en dit leidde tot succes. Door een slordigheid bij het uitverdedigen in de 47e minuut kon Ewijk1 tegen de spelverhouding toch scoren’.
Ondanks deze tegengoal raakte VDZ niet van slag en na een reeks van kansen was het in de 58e minuut raak. Op aangeven van Soufian Arjoch scoorde Roman Venema zijn eerste goal in een officiële wedstrijd voor VDZ1. Na dit doelpunt heerste VDZ op het Ewijkse winderige veld. In de 62e minuut werd Gedeon Geertruida vervangen en voor hem maakte Marijn van der Meer zijn officiële debuut. Door goed druk te zetten werd de bal binnen de kortste keren weer veroverd en dit leidde tot een corner genomen door Daan van der Held waaruit Stijn van Gent scoorde in de 68e minuut 1-2.  Iedereen voelde dat  de wedstrijd niet meer verloren kon worden. In de 70e minuut debuteerde Thom van Middelaar (vervanger van Soufian) en in de 75e minuut debuteerde Michael van Schieveen (vervanger van Jasper). Het was nu zaak de wedstrijd over de streep te trekken en niet geblesseerd te raken omdat Ewijk er fysiek nog een schepje bovenop deed; gelukkig is de schade beperkt gebleven.

Hoofdtrainer Habib al Mohsinawi:
‘mijn complimenten gaan ook uit naar ons centraal duo (Daan en Stijn). Zij “stonden als een huis” en werden hierbij uitstekend ondersteund door onze backs (Jasper en Kars).
Dat het bij 1-2 is gebleven had Ewijk feitelijk aan VDZ te danken, aangezien er volop kansen waren. Na de1-2 omspeelde Roman wederom zijn directe tegenstander en tijdens zijn actie zag hij dat de keeper iets te ver voor zijn doel staan. Hij wilde de bal over de keeper lobben, maar helaas belande de bal op het dak van de doel. Deze actie geeft aan dat de jonge debutant goed in zijn vel zit want hij speelde met veel zelfvertrouwen. Het was een genot om te zien en hopelijk trekt hij deze lijn door.

Ook mooi om te zien dat Jochem met zijn 16 jarige leeftijd overeind bleef in het fysieke geweld van Ewijk. Ik kan hem alleen maar complimenteren’ Een aardig weetje: ‘Kars (onze aanvoerder) is de trainer van Jochem van de 0.17-1 en zij stonden beiden in de basis bij het eerste. Dat kan alleen bij VDZ!’ aldus Habib al Mohsinawi.

Ook leuk om te vermelden is dat de gemiddelde leeftijd van VDZ in het laatste kwartier terugliep van een gemiddeld leeftijd van 24jr tot gemiddeld 22jr. Volgens de kenners het jongst team ooit in een officiële wedstrijd, dit geeft hoop voor de toekomst. Het was mooi om te zien hoe met name de jonkies stand hielden in de strijd tegen een fysiek Ewijk.