Scheidsrechter

A van Beek

Accommodatie

Onbekend

Zondag 17 september 2017 speelde VDZ1 de derde bekerwedstrijd uit bij Eldenia1, na eerdere winst thuis op sc Westervoort (3-0) en uit tegen  Ewijk 1-2. VDZ1 had genoeg aan een gelijkspel om door te kunnen bekeren. Na een prima voorbereiding en de afgelopen bekerwedstrijden was het algemene gevoel dat er bij Eldenia1 uit iets te halen viel.

Door de blessure van Roman Venema, vlak voor de wedstrijd, moest Habib al Mohsinawi zijn elftal hierop aanpassen, Marijn van der Meer nam zijn plaats in.

Op deze mooie zondag werd om 14.00 uur afgetrapt:

Vanaf het begin startte VDZ voortvarend en kwamen zij de gemaakte afspraken na. Dit resulteerde in legio kansen die helaas niet werden benut. Eldenia stond de eerste helft met de rug tegen de muur en zij hebben vrijwel geen kansen gehad.

De tweede helft begon op eenzelfde wijze en resulteerde direct in een 100% kans voor Max Burgers, ook deze kans werd helaas niet benut. Deze kans smaakte naar meer en het spelbeeld was gelijk aan de eerste helft en het “regende vervolgens kansen”, echter VDZ heeft zichzelf niet beloond.
Ook in het begin van het tweede deel van de wedstrijd kwam Eldenia er niet aan te pas, op een prima kopkans na die op de lat eindigde en een bal die door Kars Deutekom van de lijn werd gehaald.
Echter zoals de ongeschreven regel in het voetbal luidt:”als jezelf niet scoort dan scoort de tegenstander” en de ommekeer in de wedstrijd begon als gevolg van een dubbele wissel. Genoodzaakt door een (schouder)blessure werd Stijn van Gent naar de kant gehaald, voor hem kwam Michael van Schieveen in de plaats en Marijn van der Meer werd gewisseld door Thom van Middelaar.
Met name door de niet geplande wissel van Stijn van Gent, moest de trainer in de achterhoede het een en ander omzetten en hier werd door Eldenia op ingespeeld. In de 67e minuut was het raak voor Eldenia, maar met nog ca 25 minuten op de klok was VDZ nog steeds positief. In de 80e minuut werd Thom van Middelaar onreglementair weggezet in de 16 meter en dit leidde tot een strafschop. Pieter Middeldorp nam zoals gewoonlijk de verantwoordelijkheid, echter hij faalde in de afwerking. Hierdoor kreeg Eldenia het gevoel dat er iets te halen viel, en door slecht verdedigend werk werd het in de slotfase alsnog 0-2. VDZ is hierdoor uitgeschakeld in het KNVB bekertoernooi en dat is jammer.
Maar nu op naar de eerste competitiewedstrijd; 24 september as. uit tegen Groessen1.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!