VDZ wint eerste oefenduel van Sc Millingen 1-3

Scheidsrechter

clubscheidsrechter SC Millingen

Accommodatie

Onbekend

Zondag 14 januari speelde VDZ de eerste oefenwedstrijd uit tegen SC Millingen in de voorbereiding voor de tweede helft van het seizoen, waar waarin VDZ kans maakt op een periode titel.

De hoofdtrainer Habib al Mohsinawi kon niet beschikken over:

Stijn van der Weerd, Stijn van Gent, Niek Meijer, Soufian Arjoch, Thom van Middelaar, Hennes Schaminee, Jasper Nuininga, Pieter Middeldorp, Kars Deutekom en Arwin Pherai. Het eerste werd ondersteund door spits Bas Mulder (JO19-1) en Gijs Tenniglo (VDZ2).

Op een waterkoud sportpark in De Hove werd om 13.00 uur afgetrapt:

VDZ combineerde er in deze oefenwedstrijd lustig op los maar waren wederom niet effectief in het afmaken van de kansen. De tegenstander Sc Millingen was geen partij voor dit VDZ, maar zoals al gesteld de combinaties lukten prima tot aan de eindpass. Dit was feitelijk alles wat over deze wedstrijd gezegd kan worden.
In de 35e minuut opende Roman Venema de score op aangeven van Bas Mulder. In de 41e minuut schoot Max Burgers na een prima actie hard voor de goal en werd door een speler van Sc Millingen in eigen doel gewerkt; 0-2. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld, geen kansen voor de Sc Milingen maar wel volop voor VDZ. Pas in de 67e minuut werd de 0-3 op het scorebord gezet nadat er al heel veel doelkansen
“ om zeep” geholpen waren. Op aangeven van Marijn van der Meer scoorde Max Burgers het doelpunt.
In de 80e minuut hielp VDZ de gastheren zelfs nog aan een tegendoelpunt door de bal bij een spelhervatting in de voeten van de tegenstander te leggen. Met een mooie lob werd deze fout afgestraft; 1-3. Dit was tevens de eindstand.

Nu is het zaak om het goede combinatiespel vast te houden, maar vooral  om de gecreëerde kansen ook daadwerkelijk af te maken. Op 21 januari speelt VDZ om 11.00 uur haar 2e oefenwedstrijd tegen DIO’30 van de voormalige hoofdtrainer Stefan Hoogsteder.