Accommodatie

Onbekend

Zondag 21 januari speelde VDZ om 11.00 uur haar tweede oefenwedstrijd uit tegen DIO’30. Dit team staat onderleiding van de voormalige hoofdtrainer Stefan Hoogsteder en voert  de ranglijst aan in de 3e klasse D.  Het was een aangenaam weerzien met Stefan, die komende seizoen trainer wordt van hoofdklasser UDI’19!

De hoofdtrainer Habib al Mohsinawi kon niet steeds niet beschikken over:

Stijn van der Weerd, Soufian Arjoch, Thom van Middelaar, Hennes Schaminee, Jasper Nuininga, Pieter Middeldorp, Kars Deutekom, Desney Jansen, Marijn van der Meer, Arwin Pherai en Kwint Ceelen. Het eerste elftal werd dit maal ondersteund door Daniel Hammink (JO19-1) en Bas Meurs (VDZ 2). Niek Meijer maakte sedert hele lange tijd weer deel uit van de selectie en VDZ werd tevens ondersteund door Joel Saro, de voormalig keeper van tweede divisionist TEC.

Op een koud maar zonnig sportpark de Gelenberg in Afferden werd om 11.00 uur afgetrapt:

VDZ stond tegenover een uitstekend team wat verzorgd voetbal speelt met veel goede voetballers, met name in de voorste linie. De eerste 30 minuten ging het gelijk op en VDZ creëerde drie prima kansen, die helaas niet werden benut. Max Burger was goed op dreef maar zijn inzetten werden respectievelijk door de keeper en de paal gestuit.

In de 26e minuut werd VDZ in een standaardsituatie geklopt; vanuit een corner raakte een kopbal de lat en in de rebound werd deze alsnog achter de prima keepende Joel gekopt. Net voor de rust werd VDZ weer in de zestien geklopt. In een scrimmage was DIO’30 de felste en zo stond er voor de rust al 2-0 op het scorebord.

In de tweede helft had DIO’30 het meeste balbezit en loerde VDZ op de counter.  VDZ leed teveel balverlies en kwam hierdoor moeilijk aan voetballen toe. In de 57e minuut werd het balbezit van DIO omgezet in een goal; 3-0. VDZ probeerde nog van alles om een goal te maken en in de 60e minuut was het dan toch raak. Max Burger was trefzeker op aangeven van Joris Schemkes, echter drie minuten later werd de wedstrijd in het slot gegooid door de 4-1. Dit was tevens de eindstand. Conclusie: het verschil was deze zondag te groot. Maar het was goed om Niek Meijer weer eens op de velden te bewonderen!

Dinsdag 23 januari as. speelt VDZ haar derde oefenwedstrijd uit tegen OVC om 20.30 uur op het Sportpark de Bilderberg ter voorbereiding op de topper as zondag uit tegen OBW.