VDZ wint derde oefenduel van OVC 1 met 0-5

Scheidsrechter

clubscheidsrechter OVC

Accommodatie

Onbekend

Dinsdag 23 januari 2018 speelde VDZ haar derde oefenwedstrijd uit tegen OVC 1 ter voorbereiding op de tweede helft van het seizoen waar VDZ kans maakt op een periode titel.

De hoofdtrainer Habib al Mohsinawi kon niet beschikken over: Stijn van der Weerd, Soufian Arjoch, Desney Jansen, Hennes Schaminee, Pieter Middeldorp, Kars Deutekom en Arwin Pherai.

Stijn van Gent, Niek Meijer, Thom van Middelaar en Jasper Nuininga werden aan de selectie toegevoegd, om na blessureleed en ziekte, weer speelminuten te maken.

Op een regenachtig sportpark De Bilderberg werd om 20.30 uur afgetrapt:

Net als in de vorige wedstrijden combineerde VDZ er in deze oefenwedstrijd lustig op los maar waren zij wederom niet effectief in het afmaken van de kansen. De tegenstander OVC was net als Sc Millingen de mindere ploeg maar zoals al eerder gesteld; de combinaties lukten prima tot aan de eindpass én de wil om te scoren ontbrak. Dit is wederom alles wat over deze wedstrijd gezegd kan worden; het was teleurstellend te zien hoeveel kansen er werden gemist, ondanks de 0-5 overwinning. In de 21e minuut opende, de opgekomen centrale verdediger, Daan van der Held de score met een schot via een speler van OVC. Dit was tevens de ruststand. VDZ had al zeker met 0-3 voor moeten staan gezien de opgelegde kansen.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld, geen kansen voor OVC maar wel weer volop voor VDZ. In de 50e minuut werd de 0-2 op het scorebord gezet; op aangeven van Max Burgers scoorde Mathieu Weiss de goal. In de 52e minuut was het wederom raak; op aangeven van Marijn van der Meer scoorde Thom van Middelaar de 0-3. In de 58e minuut was het Marijn van der Meer die de 0-4 op het scorebord zette op aangeven van Max Burgers.

OVC probeerde nog een goal te forceren, maar kon hier weinig tegenover zetten. De opdracht voor VDZ was om de rust te bewaren en nul te houden. De verdediging is verder niet in de problemen gekomen en in de 85e minuut scoorde Daan van der Held de 0-5 op aangeven van Max Burgers.

Ondanks de uitslag was Habib al Mohsinawi niet tevreden over de prestatie van zijn voorhoede: “ zij zijn heel slordig omgegaan met de vele opgelegde kansen en het slim uitspelen van overtal-situaties. Zij kwamen zeker nog vijf tot zes keer in de positie om te scoren en hebben dit nagelaten, dat verwijt ik hen. Hopelijk gaat het scoren as zondag tegen OBW beter”.

Zondag 28 januari as. speelt VDZ 1 om 14.30 uur de eerste wedstrijd van de 2e competitie tegen OBW 1 uit Zevenaar. Locatie is sportpark Hengelder.