Scheidsrechter

Jeroen Westen

Accommodatie

Onbekend

Op maandag 1 januari jl. was het weer zover; de traditionele wedstrijd jong VDZ 1 tegen oud VDZ 1 stond op het programma. Oud VDZ stond zoals gewoonlijk onder leiding van Jan Schmitz. De spelers hadden Steef Brinkhoff gevraagd om als trainer op te treden gezien de afwezigheid van Habib al Mohsinawi.
De dames Sasja, Maud, Iris, Britt en Olivia van VDZ-VR1 hadden de moeite genomen om met hun enthousiaste aanmoedigingen en muzikale omlijsting de wedstrijd op te luisteren. Britt en Olivia traden op als reporter om de stand, de assists en de doelpuntenmakers in kaart te brengen.

Het verlies van jong VDZ een paar jaar geleden zat Steef nog steeds niet lekker en hij benaderde de wedstrijd zeer serieus. De mannen werden met verschillende opdrachten het veld ingestuurd. “De druk is groot mannen en deze wedstrijd moet gewonnen worden”, aldus een gemotiveerde Steef Brinkhoff voor de wedstrijd.

Op deze nieuwjaarsdag werd om 14.00 uur afgetrapt:

Vanaf het begin startte jong VDZ voortvarend en kwamen zij de gemaakte afspraken na. Dit resulteerde in de 8e minuut in de eerste goal. Tom stuurde Max weg en hij faalde niet in de 1 op 1 met Erwin. Oud VDZ was hier niet van onder de indruk en onderleiding van Freek werden de tegenaanvallen ingezet, waardoor er een aantal goede kansen ontstonden. Dit zéér tegen de zin in van Steef maar Jan Schmitz zag je zichtbaar genieten. In de 19e minuutmaakte Mathieu op aangeven van Marijn de 2-0. Ook nu ging oud VDZ wederom opzoek naar een doelpunt en in de 25e minuut was het raak. Martijn -die speciaal voor deze wedstrijd even terug was op het oude nest- maakte op aangeven van Freek de aansluitingstreffer. Echter op slag van rust werd de stand naar 3-1 getild door een mooie goal van Michael op aangeven van Pieter. Met deze stand gingen beiden ploegende de rust in.

Na wat omzettingen in de rust door Steef begon jong VDZ voortvarend aan de tweede helft. Dit mondde in de 37e minuut uit in de 4-1. Max Burgers zette Mathieu in stelling en hij rondde dit schitterend af. Het was mooi om te zien dat oud VDZ niet van opgeven wilde weten en in de 43e minuut werd de mooiste goal van de wedstrijd gescoord door Robin op aangeven van Niels. Robin liet, de ingevallen keeper, Jasper kansloos met een prachtig schot. In de 50e minuut werd de 5-2 door Pieter op het scorebord gezet. Hij scoorde prachtig op aangeven van Desney en met nog tien minuten op de klok zag Steef dat de wedstrijd was beslist. Maar oud VDZ bleef aandringen en in de 55e minuur maakte Freek de 5-3 uit een vrijtrap, na een terugspeelbal op Jasper die de bal in de handen pakte. Door de uitstekend leidende Jeroen werd de bal op de 5 meter lijn gelegd en Freek krulde de bal schitterende om de 11 mans muur. Dit was de eindstand in deze traditionele Nieuwjaarswedstrijd en kon iedereen aansluiten bij de Nieuwjaarsborrel.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!