dhr. John Christiaan

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

In het weekend dat alle competitiewedstrijden in de disctricten Noord en Oost door de KNVB werden gecanceld, speelde VDZ 1 een oefenwedstrijd tegen de Arnhemse Boys Schuytgraaf 1. De A'Boys staat onderleiding van hoofdtrainer Pierre van den Berg, die met zijn ploeg ongeslagen aan kop gaat in de 4e klas F. Een knappe prestatie en een geduchte tegenstander. VDZ was gewaarschuwd en .
 begon uitstekend aan de wedstrijd. In de eerste 20 minuten was VDZ sterker dan de Boys maar lieten veel kansen onbenut. Met name in de eindfase voor de goal was er veel te weinig redendement. Ook nu weer scoorde de tegenstander tegen de verhouding in de 0-1. Een euvel wat vaker voorkomt en VDZ zich weer moet oprichten om de aansluitingstreffer te realiseren. Dit lukte dan toch in de 29e minuut, door de leidsman werd in het strafschopgebied van de A'boys een handsbal geconstateerd. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Mathieu Weiss, maar een verdere voorsprong zat er voor VDZ niet in. De A'Boys is een prima voetballende ploeg met een gezonde dosis agressie in het spel en een aantal ervaren spelers. Hier hadden de jongens van VDZ collectief moeite mee en kwamen niet meer aan voetballen toe zoals zij gewend zijn. Het leek een beetje op de wedstrijd tegen MASV, waar VDZ ook collectief afhaakte na een half uur heel goed gespeeld te hebben en veel kansen onbenut lieten.
In de tweede helft van de wedstrijd is VDZ niet meer aan voetballen toegekomen en was het tegenhouden. In de 56e minuut werd de verdediging simpel uitgespeeld en kon de bal ingetikt worden; 1-2. Kort daarna was het een eigen goal van Daan van der Held; 1-3. Daan wilde een voorzet verwerken, maar de bal verdween schitterend in de verre hoek achter de ingevallen VDZ doelman Jochem Zoetbrood. Met deze goal was de wedstrijd gespeeld. In de 88e minuut werd dit nog bevestigd met een geweldig afstandschot waarmee de eindstand op 1-4 kwam.
Een collectief falen was de oorzaak van deze partij, zonder de Arnhemse Boys te kort te doen. Hopelijk een goede leerschool voor de komende wedstrijden waarin er nog twee "finales" gespeeld moeten om de strijd om de periode titel.