Scheidsrechter

Dhr. Marko ten Broek

Accommodatie

Onbekend

Op dinsdag 6 maart 2018 speelde VDZ 1 tegen GVA 1 uit Doornenburg. VDZ had iets recht te zetten na de "oorwassing"  afgelopen zondag tegen de Arnhemse Boys. Deze wedstrijd moest VDZ aten zien waartoe zij in staat zijn en het verschil kunnen laten zien tegenover een stabiele 4e klasser.
Vol goede moet begonnen de mannen aan de wedstrijd, maar in de eerste helft werd er niet goed gevoetbald, afspraken werden niet nagekomen, het was slorig en zonder overtuiging. Onnodig balverlies aan de rand van de zestien meter leidde de 0-1 in. Kwint werd met een onhoudbaar schot gepasseerd. VDZ kreeg de 'machine niet aan de praat' en links en rechts leidde dit tot irritaties met de tegenstander. Gelukkig haalde Max Burgers op slag rust uit het niets verwoestend uit en zette de 1-1 op het scorebord.
Na wat omzettingen in de tweede helft leek het erop op VDZ weer op hun vertrouwde wijze konden voetballen. De koppies gingen omhoog, de passes kwamen weer aan en dit  leidde tot soms prachtige combinaties en doelpogingen. In de 72 e minuut was het dan eindelijk raak; op aangeven van Jasper Nuininga scoorde Niek Meijer zijn dik verdiende goal. Het leek wel of VDZ hierdoor over een bepaald punt heenkwam en binnen 5 minuten werd er nog twee keer op schitternde wijze gescoord. De 3- 1 kwam op naam van Mathieu Weiss die werkelijk schitterend afrondde op aangeven van wederom Jasper Nuininga. De 4-1 kwam op naam van Niek Meijer die op aangeven van Daan van der Held de bal strak in de hoek schoot. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en in de hele tweede helft is GVA niet meer in hun spel gekomen. Zeker op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor VDZ.
Dit moet vertouwen geven voor de belangrijke uitwedstrijd tegen de Keijenburgse Boys op 11 maart as. om de eerste plek, voor het behalen van een periodetitel, te behouden.