Accommodatie

Onbekend

Dinsdag 24 april 2018 speelde VDZ tegen zaterdag 2e klasser AVW’66 op neutraal terrein in de 2e KO fase in de Arnhem Cup. VDZ had hiervoor zaterdag 1e klasser DUNO thuis uitgeschakeld. De verwachtingen waren derhalve hoog.

Op een mooie dinsdagavond op ‘t Cranevelt werd om 20.00 uur afgetrapt:

VDZ speelde op eenzelfde wijze als tegen DUNO, echter dit kwam er absoluut niet uit. Afspraken werden niet nagekomen en VDZ speelde vanaf het begin geen goede wedstrijd. Ondanks het slechte spel bleef het 0-0 in de eerste helft.

De tweede helft begon ook niet goed; in de 48 minuut was het raak. De sterke spits van AVW draaide behendig weg van de centrale verdediging en scoorde in het uiterste hoekje. De jongens van VDZ waren het even kwijt in deze wedstrijd waar AVW ronduit de betere ploeg was. Met goals in de 62e, en 79e minuut was de wedstrijd gespeeld. Max Burgers maakte nog wel een prachtige goal op aangeven van Stijn van der Weerd, en lieten hiermee wel zien dat VDZ echt wel kan voetballen. In de 90e minuut werd de 4-1 op het scorebord gezet. Een terechte uitslag, een klein beetje geflatteerd dat wel, maar VDZ kon geen moment aanspraak maken op de winst. Hiermee eindigde het Arnhem Cup avontuur voor VDZ1.