Scheidsrechter

afgeschermd

Accommodatie

Onbekend

Nadat we al goed gestart waren in de beker met 3 overwinningen, stond zondag 20-09-2020 de eerste competitiewedstrijd op het programma.
De dames van 2 mochten thuis aantreden tegen de dames van Raalte 1.
Afgelopen seizoen werd er nog met 6-2 verloren van Raalte.
Maar een nieuw seizoen en dus nieuwe kansen.
Helaas konden we wederom door een hoop blessures en doorschuiven van een speler naar het 1e, niet beschikken over alle spelers.
Gelukkig waren er wat dames van het 4e bereid om ons uit de brand te helpen (onze dank daarvoor).
Nadat de netten gerepareerd waren konden we beginnen met de wedstrijd.
We begonnen meteen best wel goed aan de wedstrijd, en hadden ook veel balbezit.
Alleen was het voor een aantal spelers wat zoeken hoe ze moesten lopen en bij wie ze de bal kwijt konden.
Dit kwam ook doordat Raalte veel variatie en continu lopen spelers had.
Het eerste gevaar kwam van Raalte uit een aanval waarbij de bal voor ons gelukkig op de paal terecht kwam en weggewerkt kon worden.
Ellen wist daar voor ons weer twee kansen tegen over te stellen, waarvan er eigenlijk wel een had moeten inzitten.
Daarna was het weer de beurt aan Raalte vanuit een vrije trap.
Ook deze kwam op de paal terecht, en werd daarna gelukkig voor ons over geschoten door een inlopende speelster van Raalte.
We hadden in de eerste helft ook veel corners, die mooi voorgezet werden, mar helaas geen afronding vonden.
Zo gingen we rusten met een 0-0 stand.

Tijdens de pauze een eerste wissel doorgevoerd door Nienke naar de kant te halen voor Marloes.
Hierdoor kon Merlin weer lekker in de spits gaan spelen.

En als trainer is het dan altijd fijn als door een verschuiving er meteen resultaat komt.
Want binnen twee minuten wist Merlin Xandra te vinden, die voor de 1-0 kon zorgen.
En nog geen vier minuten later mocht Merlin zelf de score verdubbelen naar 2-0 op aangeven van Danique.
En zo hadden we toch een mooie start van de tweede helft.
Het balbezit bleef in ons voordeel doordat er in de tweede helft veel meer werd gevoetbald, dan gelopen met de bal.
Zo af en toe kwam Raalte er nog uit, maar leverde dit geen problemen op voor onze uitstekende verdediging.
In de 65e minuut kon Raalte dan toch scoren doordat een corner niet goed verwerkt werd, en ze van dichtbij konden inschieten.
Dus de spanning was weer een beetje terug.
Maar door een beetje raar wisselen of door blessures bij Raalte, werden we eigenlijk een handje geholpen.
Zo haalde ze hun keepster eruit door daar een nogal onervaren tweede keeper neer te zetten die eigenlijk niks vast wist te houden.
Hierdoor kon Danique na een pass van Olivia zo goed als doorlopen tot de achterlijn en de 3-1 maken.
Helaas was daarvoor Merlin uitgevallen met een lichte blessure aan het hoofd, waardoor de snelheid in de spits weg was.
Want het laatste kwartier hadden we eigenlijk best nog wel wat meer kunnen scoren als we iets rustiger waren geweest.
Omdat ik mijn twee wissels al had verbruikt, kon ik niet meer sommige spelers wisselen die er  echt doorheen zaten.
Maar op karakter hebben ze de wedstrijd uitgespeeld en dik en dik deze eerste 3 punten verdiend.

Dames ik ben super tevreden en trots met jullie spel en strijdlust van deze wedstrijd,

Voor mij was Britt J de dame van de wedstrijd vandaag.