Scheidsrechter

Schaap, J.H. (Mevr

Accommodatie

Onbekend

Dat meer balbezit en beter voetbal niet altijd leidt tot winst, is tot frustratie van menig trainer een bekend fenomeen. Of zoals Johan Cruijff in alle wijsheid al formuleerde: ”je moet altijd zorgen dat je één doelpunt meer scoort dan je tegenstander”. En dat deden de VDZ-vrouwen niet. Het werd op sportpark ’t Cranevelt 1-1 tegen Venlosche Boys, de nieuwe nummer 3 in eerste klasse D nu Glanerbrug zich heeft terug getrokken uit de competitie.

René Petersen baalde van het puntenverlies. “We speelden goed en hadden continu de bal”, zei de trainer van VDZ. “We creëerden genoeg kansen, maar waren niet effectief in de afronding. Bovendien hadden we de scheidsrechter nou niet bepaald mee”. Daarmee doelde René onder meer op de niet toegekende penalty halverwege de eerste helft, toen een speelster van VDZ in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De vrouwelijke scheidsrechter besliste anders. En dat was niet voor het laatst deze wedstrijd. Het leek alsof zij haar uiterste best deed om maar niet beticht te worden van thuisfluiten. Dat benadrukte ze door in de tweede helft een loepzuiver doelpunt van de thuisploeg af te keuren, nadat de keepster van de tegenstander door haar eigen medespeelsters omver was gelopen.

Het was overigens Venlosche Boys dat wel effectief met de spaarzame kansen om ging. Dat resulteerde al vroeg in de wedstrijd in de 0-1 voorsprong nadat een schitterend genomen vrije trap onhoudbaar in de kruising vloog. Hoewel de gasten uit Venlo dreigend bleven met hun counters, was het VDZ die de wedstrijd naar zich toe trok en halverwege de eerste helft kopte Irene Smeltink uit een corner de gelijkmaker binnen. In de tweede helft bleef VDZ de betere ploeg met een aantal goede kansen op de verdiende voorsprong, inclusief het al gememoreerde ten onrechte afgekeurde doelpunt. Het bleef 1-1.

De frustratie van een aantal VDZ-speelsters na afloop van de wedstrijd was begrijpelijk. “Ik heb je wel eens betere wedstrijden zien fluiten”, riep één van hen de scheidsrechter toe. En dat was een understatement dat de leidsvrouw gelaten accepteerde.

Positief is dat VDZ nu uit de laatste drie wedstrijden 5 punten heeft gehaald en de negatieve spiraal naar beneden doorbroken lijkt te hebben. “Maar we zijn nog niet veilig”, aldus René Petersen die onlangs een seizoen bij VDZ bijtekende. “Ik ben tevreden over de getoonde inzet. Als we zo door blijven voetballen, twijfel ik niet aan het uiteindelijke doel: handhaven in de eerste klasse”.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!