Scheidsrechter

Verkuijlen, H.C.

Accommodatie

Onbekend

“Goed voetballen en toch niet winnen. Het is niet de eerste keer deze competitie”, concludeerde de coach van VDZ VR1 wrang na de met 3-1 verloren uitwedstrijden tegen RKSV Nuenen. “We begonnen goed aan de wedstrijd en de tegenstander werd meteen onder druk gezet. Dat was ook de afspraak”, zei René Petersen. Toch was het Nuenen die de score opende. Een foutje in de Arnhemse verdediging werd genadeloos afgestraft. VDZ kreeg daarna een handvol doelrijpe kansen waarvan er uiteindelijk één leidde tot de verdiende gelijkmaker. 1-1 was ook de ruststand. Na de rust bleef VDZ de bovenliggende partij, maar zoals een aloude voetbalwet luidt: “als je zelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant”. Binnen drie minuten scoorde de sterke spits van Nuenen twee keer. En daarmee was de wedstrijd gespeeld. Nuenen trok zich massaal terug en hoewel VDZ bleef aandringen, de eindstand bleef 3-1.

Teleurgesteld dropen de VDZ-vrouwen van het veld. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat VDZ VR1 derde van onderen, een plek die straks nacompetitie betekent voor eventuele degradatie. “Ik ga er echter van uit”, besloot René Petersen, “dat het niet zover komt en dat we in de resterende wedstrijden voldoende punten pakken om in de eerste klasse te blijven”.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!